toggle menu

Ziekenhuizen bezig met eigen polis

Ziekenhuizen bezig met eigen polis

De vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen werkt aan een nieuwe zorgpolis. Volgens de SAZ garandeert deze Beter Dichtbij Polis patiënten ,,zorg van hoge kwaliteit zonder dat ze daarvoor ver van huis moeten". Dat maakte de SAZ vrijdag bekend.

De vereniging benadrukt dat ze niet zelf gaat verzekeren, maar dat overlaat aan een bestaande verzekeraar waarmee de plannen verder worden uitgewerkt. Inmiddels heeft een tweede verzekeraar interesse getoond voor het initiatief.

De SAZ heeft adviesbureau BOOZ van onder anderen oud-minister Ab Klink, een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren. Het bureau vindt de polis ,,veelbelovend''. De patiëntenfederatie NPCF heeft de vereniging laten weten de doelstellingen van de nieuwe polis te ondersteunen.

De SAZ verwacht dat de polis 5 tot 10 procent goedkoper kan zijn dan vergelijkbare polissen. ,,Dat kan omdat de zorg voor een belangrijk deel wordt ingekocht bij de 40 ziekenhuizen die bij ons zijn aangesloten'', verduidelijkt de vereniging. ,,De polis kan bijdragen aan het behoud van regionale zorginstellingen die een belangrijke impuls vormen voor de regionale economie waarin zij opereren.''

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant