Zorgen 50PLUS om autoverzekeringen

Zorgen 50PLUS om autoverzekeringen

De voorman van 50PLUS in de Tweede Kamer, Norbert Klein, heeft woensdag bij minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) aan de bel getrokken over berichten dat ouderen bij 'verschillende' verzekeraars geen autoverzekering zouden kunnen afsluiten om hun leeftijd.

Klein is ongerust over de melding dat 'nog steeds ongeveer een derde van de verzekeraars geen nieuwe klanten accepteert die 64 jaar of ouder zijn.'

Leeftijdsdiscriminatie

Het is volgens hem leeftijdsdiscriminatie. Ook klaagt hij over het 'gegeven dat verzekeraars in de praktijk leeftijdsgrenzen voor de verkrijging van een autoverzekering onvoldoende communiceren en motiveren'.

Klein wil verder weten wat de stand van zaken is met betrekking tot de Europese Richtlijn gelijke behandeling buiten de arbeid. Daarmee wordt geregeld dat leeftijdsdiscriminatie bij dienstverlening niet meer is toegestaan, hoopt Klein.

Verzekeraars mogen zelf de polisvoorwaarden bepalen, reageert een woordvoerder van brancheorganisatie Verbond van Verzekeraars. 'Daar zijn ze volkomen vrij in.' Hij voegt eraan toe dat ouderen bij de meeste verzekeraars gewoon terechtkunnen voor een autoverzekering.

Bron: ANP

Ook interessant