toggle menu

Zorgvergelijkingssites krijgen keurmerk

Zorgvergelijkingssites krijgen keurmerk

Zorgvergelijkingssites krijgen een gedragscode en een keurmerk. Dit moet betrouwbare en objectieve vergelijkingsresultaten gaan waarborgen.

Het keurmerk is een initiatief van zorgvergelijkingssites: Hoyhoy.nl, Independer, Pricewise en Zorgkiezer. Met de regels die ze zich gaan opleggen komen ze tegemoet aan eerdere aanbevelingen van de AFM. Ze hopen dat veel vergelijkingssites de gedragscode gaan onderschrijven.

Zekerheid voor consumenten

De gedragscode geeft zekerheid aan consumenten over belangrijke zaken, volgens de initiatiefnemers. Zo stellen zij dat de verzekering die het beste aansluit op de wensen van de klant, altijd als eerste moet worden getoond in het vergelijkingsresultaat, ook als de aanbieder niet samenwerkt met de vergelijkingssite en dus geen vergoeding betaalt. Een verzekering mag nooit hoger scoren in het vergelijkingsresultaat, omdat de aanbieder ervan een (hogere) vergoeding betaalt. Daarnaast moet de premie die wordt getoond, overeenkomen met het bedrag dat daadwerkelijk van de rekening wordt afgeschreven.

Onafhankelijk bestuur

De Stichting Keurmerk Objectief Vergelijken certificeert vergelijkingssites die het keurmerk willen voeren. Het onafhankelijke bestuur van de Stichting Keurmerk Objectief Vergelijken bepaalt de toelating middels een strenge selectieprocedure en zal ook stipt toezien op de naleving van de gedragscode. Jaarlijks vindt hertoetsing plaats.

Bron: Independer

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant