Radar

toggle menu

Zorgverzekeraars coulant

Zorgverzekeraars geven hun klanten de ruimte om ook net na 1 maart nog hun oude verzekering op te zeggen. Grote verzekeraars als Zilveren Kruis Achmea en CZ zeggen zich coulant op te stellen. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft begrip voor de soepele opstelling, zegt een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Tot 1 maart hebben verzekerden de tijd om hun oude zorgverzekering op te zeggen, voor 1 mei moeten ze een nieuwe uitzoeken. CZ zegt zijn klanten tot eind volgende week de tijd te geven om op te zeggen. Zilveren Kruis Achmea spreekt van enkele dagen.

De zorgverzekeraars zeggen dat het hectische dagen zijn. Veel klanten zijn op zoek naar een andere zorgverzekering. Een woordvoerder van Achmea zegt dat het wel het streven is de deadline van 1 maart te halen. 'Maar als mensen een paar dagen te laat opzeggen, doen we daar niet moeilijk over.'

CZ wil klanten die net na 1 maart nog van hun polis af willen, niet dwars zitten. 'Daar zijn we coulant in', zegt een woordvoerder. 'Maar aan het eind van volgende week moet dat wel voorbij zijn.'

ZN zegt dat het 'niet helemaal onzinnig' is om klanten iets meer tijd te geven, als zorgverzekeraars nog bezig zijn de gegevens van tienduizenden klanten te verwerken. Maar het moet wel om uitzonderingen gaan, stelt een woordvoerder. 1 maart blijft de deadline.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant