toggle menu

Zwarte handel in Netflix-accounts

Zwarte handel in Netflix-accounts

Cybercriminelen proberen de inloggegevens van Netflix-gebruikers te achterhalen. Die kunnen ze op de zwarte markt doorverkopen aan mensen die ook Netflix willen, maar dan gratis of in elk geval voor minder geld. Er kunnen namelijk tot vier gebruikers worden aangesloten op één account. Iemand kan dus ongezien 'meeliften' met een ander.

Beveiliger Symantec waarschuwt daarvoor. De criminelen proberen onder meer nietsvermoedende Netflix-gebruikers besmette software te laten downloaden. Zo'n programma leidt de gebruiker bijvoorbeeld naar de site van Netflix, als afleiding, maar steelt tegelijk bankgegevens. Ook worden gebruikers naar nepsites gelokt om daar in te loggen.

Hoe bescherm ik mijn account?

Je kunt de volgende stappen ondernemen om je account beter te beveiligen.

  • Meld je af op alle apparaten waar je Netflix ooit voor gebruikt hebt. Meer daarover lees je hier. Dit betekent vanzelfsprekend dat je opnieuw zult moeten inloggen wanneer je weer van de dienst gebruik wilt maken.
  • Kijk je op je computer? Zorg dat er geen malware en virussen opstaan. Netflix adviseert enkele tools om bepaalde 'infecties' te verwijderen.
  • Uiteraard geldt altijd: pas op voor phishing, geef je wachtwoord, betalingsgegevens en andere persoonlijke informatie niet aan iemand anders. En: Gebruik je wachtwoord voor Netflix liever niet voor andere accounts.

Meer over de beveiliging van je account op de site van Netflix.

Bron: ANP / Netflix

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant