toggle menu

De Radar-app

De Radar-app is de officiële mobiele applicatie van het consumentenprogramma Radar van AVROTROS. Lees het laatste consumentennieuws en vind er handige tips.

Omdat 'consumentennieuws' een nogal uiteenlopende categorie is, kun je zelf aangeven welke onderwerpen jij wilt volgen. Een artikel of fragment bewaren voor later? Maak dan gebruik van de bewaarfunctie. Natuurlijk kun je ook je eigen verhalen en ideeën delen via de app. Let op: heb je de oude Radar-app, waarin je alleen verhalen kunt melden? Verwijder deze dan en download de nieuwe Radar-app, waarin je ook artikelen en video's vindt.

Download de app voor Android

Download de app voor iOS

Heb je een bug gevonden of heb je andere feedback over de app?

Stuur hier jouw feedback in

 

Veelgestelde vragen over de Radar-app

 • Voor welke toestellen en welke besturingssystemen is de app beschikbaar?

  De app is beschikbaar voor alle iPhones en iPads (van Apple dus, met iOS-versie 9 en hoger) en voor Android-telefoons en -tablets (versie 4.3 en hoger).

 • Is de app ook beschikbaar voor tablets?

  Ja, de app werkt ook op iPads en Android-tablets.

 • Waarom is er geen Windows Phone-versie van deze app?

  Microsoft staakt zelf de ontwikkeling van de Windows Phone. Daarom ontwikkelen we de app niet voor deze telefoon. Onze website blijft uiteraard voor iedereen toegankelijk en je kunt consumentenkwesties ook melden via ons contactformulier.

 • Kan ik nog steeds mijn eigen ervaringen insturen?

  Ja, hiervoor kun je onderaan in het beeld op het knopje 'insturen' tikken. Hier zie je onze actieve oproepen en kun je je eigen verhaal delen.

 • Gaan jullie vertrouwelijk met mijn gegevens om?

  Ja. Wij gebruiken je gegevens alleen voor redactionele doeleinden, dus niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen deze ook niet zonder jouw toestemming ter beschikking van derden.

 • Wat doen jullie met mijn ingestuurde verhaal?

  We bekijken je inzending aandachtig. Als wij aanleiding zien om de klacht of het verhaal te behandelen in de uitzending of op de website, nemen we, indien nodig, contact met je op. Alle inzendingen worden gearchiveerd en bewaard voor het geval dat we in de toekomst aandacht gaan besteden aan het betreffende onderwerp.

  We kunnen helaas niet op individueel niveau alle problemen oplossen of alle vragen beantwoorden.

 • Komt mijn ingestuurde verhaal op tv of radio?

  Zie hierboven. Het kan zijn dat de redactie (een deel van) je inzending op tv laat zien of op de radio laat horen, maar dit is niet gegarandeerd.

 • Waarom is het beter om de app via wifi te gebruiken?

  Als je met het internet verbonden bent via het 3G- of 4G-netwerk van je telecomprovider, betaal je voor de data die je ontvangt en verstuurt. Foto's en (vooral) video's zijn vaak grote databestanden. Wanneer je die uploadt via zo'n verbinding en niet via een (doorgaans gratis) draadloos netwerk (wifi), kan dat dus aardig in de papieren lopen.

  Kijk dus goed naar op welke manier je met internet verbonden bent, voordat je iets naar ons uploadt via de app, of houd je dataverbruik in de gaten.

 • Waarvoor dient de Radar-app?

  Met de Radar-app kun je nu meer dan alleen je verhalen delen. Zo is het mogelijk om al het consumentennieuws te volgen en onze hulpartikelen te lezen. Ook kun je fragmenten van de uitzendingen terugkijken en notificaties ontvangen als er nieuws is over een onderwerp dat je volgt.

  Het is nog steeds mogelijk om je eigen ervaringen in te sturen. Gebruik hiervoor het tabje 'insturen'. Je consumentenkwestie komt dan direct bij ons - de Radar-redactie - terecht. Wij lezen je inzending en nemen indien nodig contact met je op.

 • Waar kan ik de app downloaden?

  De app is beschikbaar in de App Store (voor Apple / iOS) en Google Play (Android).

 • Is de app gratis?

  Ja. Dat wil zeggen: je kunt de app gratis downloaden. Let wel op dat je gegevens uploadt via wifi: voor dataverbruik kunnen ook kosten gerekend worden.

 • Ik heb een probleem met de app gevonden.

  Wij waarderen het zeer als je dat met ons kunt delen, zodat wij het kunnen oplossen. Gebruik hiervoor het feedbackformulier.