toggle menu

Persoonsgegevens

  • Persoonsgegevens prostitutiesite uitgelekt
    Persoonsgegevens prostitutiesite uitgelekt

    Persoonsgegevens prostitutiesite uitgelekt

    • 10-10-19

    Accountgegevens van 250.000 gebruikers van de Nederlandse website Hookers.nl zijn uitgelekt. Deze gegevens, waaronder e-mailadressen, worden te koop aangeboden. Dat meldt de NOS donderdag na eigen onderzoek.

  • Persoonsgegevens 260.000 Nederlanders gestolen bij verzekeraar
    Persoonsgegevens 260.000 Nederlanders gestolen bij verzekeraar

    Persoonsgegevens 260.000 Nederlanders gestolen bij verzekeraar

    • 20-09-19

    Gegevens van minstens 260.000 Nederlandse klanten bij reisverzekeraar Allianz Global Assistance zijn gestolen. Het gaat deels om persoonsgevoelige informatie van reisverzekeringen, fietsverzekeringen en pechhulp. Dat meldt de NOS.

  • 'Steeds meer meldingen datalekken, vooral uit zorgsector'
    'Steeds meer meldingen datalekken, vooral uit zorgsector'

    'Steeds meer meldingen datalekken, vooral uit zorgsector'

    • 19-09-19

    Ongeveer zestig keer per dag krijgt de Autoriteit Persoonsgegevens een melding dat persoonlijke gegevens zijn uitgelekt. In de eerste zes maanden van dit jaar kreeg de privacywaakhond bijna 12.000 meldingen, 34 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar. De meeste meldingen komen van de zorgsector.

  • Apps van Uber, Runkeeper, Pinterest en Wordfeud overtreden privacyregels
    Apps van Uber, Runkeeper, Pinterest en Wordfeud overtreden privacyregels

    Apps van Uber, Runkeeper, Pinterest en Wordfeud overtreden privacyregels

    • 16-09-19

    De apps van onder andere Uber, Runkeeper, Pinterest en Wordfeud blijken de privacy van gebruikers te schenden. Uit onderzoek van de Belgische krant de Tijd blijkt dat de Android-apps bepaalde combinaties van persoonlijke informatie naar derden sturen, wat in strijd is met het privacybeleid van Android-ontwikkelaar Google.

  • Bank bunq lekt tientallen e-mailadressen
    Bank bunq lekt tientallen e-mailadressen

    Bank bunq lekt tientallen e-mailadressen

    • 13-09-19

    De bank bunq heeft per ongeluk e-mailadressen van ruim tachtig klanten gelekt, ontdekte journalist Iwan Verrips.

  • 'Persoonlijke NS-kaart niet in strijd met privacywet'
    'Persoonlijke NS-kaart niet in strijd met privacywet'

    'Persoonlijke NS-kaart niet in strijd met privacywet'

    • 03-09-19

    De Autoriteit Persoonsgegevens heeft terecht geoordeeld dat de Nederlandse Spoorwegen niet de privacy schenden van een man die een rechtszaak aanspande. De man reist met een persoonlijke ov-chipkaart met een treinabonnement en stelt dat de NS zijn persoonsgegevens opslaat zonder dat dat nodig is.

  • Gemist: Buurtapp Nextdoor zo lek als een mandje
    Gemist: Buurtapp Nextdoor zo lek als een mandje

    Gemist: Buurtapp Nextdoor zo lek als een mandje

    • 02-09-19

    De buurtapp Nextdoor is niet zo 'besloten' als de makers beweren. Namen en adresgegevens zijn eenvoudig te bekijken door kwaadwillenden. Dat blijkt uit onderzoek van Radar.

  • 'Europese Commissie wil strikte regels voor gezichtsherkenning'
    'Europese Commissie wil strikte regels voor gezichtsherkenning'

    'Europese Commissie wil strikte regels voor gezichtsherkenning'

    • 22-08-19

    De Europese Commissie wil strikte regels opstellen voor de toepassing van gezichtsherkenningtechnologie. Daarmee moet het alsmaar toenemende gebruik van deze techniek door bedrijven en overheden worden beperkt. Dat schrijft de Financial Times (FT) op basis van gesprekken met EU-ambtenaren.

  • Communicatiedienst SkypeOut registreert zich alsnog bij toezichthouder
    Communicatiedienst SkypeOut registreert zich alsnog bij toezichthouder

    Communicatiedienst SkypeOut registreert zich alsnog bij toezichthouder

    • 21-08-19

    SkypeOut, waarmee het mogelijk is om met een computer naar vaste lijnen en mobiele nummers te bellen, is een openbare communicatiedienst. De betaalde Skype-dienst heeft na een uitspraak door het Europese Hof van Justitie in een soortgelijke zaak in België besloten om zich ook in Nederland alsnog te registreren bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), zo meldde de toezichthouder.

  • Energieverkopers handelen in persoonsgegevens
    Energieverkopers handelen in persoonsgegevens

    Energieverkopers handelen in persoonsgegevens

    • 17-08-19

    Energieverkopers wisselen op grote schaal persoonsgegevens uit om telefonisch te kunnen verkopen. Adressen, bankrekeningnummers, zelfs burgerservicenummers gaan van hand tot hand. Dat blijkt uit documenten in handen van het AD en gesprekken met verkopers.

  • 'Apple luistert mee met seks en doktersafspraken'
    'Apple luistert mee met seks en doktersafspraken'

    'Apple luistert mee met seks en doktersafspraken'

    • 30-07-19

    Medewerkers van Apple luisteren continu mee met persoonlijke informatie van gebruikers, aldus een anonieme klokkenluider tegen The Guardian. De bedoeling hiervan is volgens Apple de virtuele assistent Siri te verbeteren.

  • Persoonsgegevens inwoners Hellevoetsluis online
    Persoonsgegevens inwoners Hellevoetsluis online

    Persoonsgegevens inwoners Hellevoetsluis online

    • 26-07-19

    De gemeente Hellevoetsluis (Zuid-Holland) heeft per ongeluk lange tijd documenten met allerlei persoonsgegevens online gehad, zodat iedereen die via Google kon opvragen. Het waren bijlagen bij raadsadviezen en -besluiten, waarin gevoelige gegevens als burgerservicenummer, woonadres en mobiel nummer waren vermeld.

  • Huawei beheert KPN-klantdata van miljoenen Nederlanders
    Huawei beheert KPN-klantdata van miljoenen Nederlanders

    Huawei beheert KPN-klantdata van miljoenen Nederlanders

    • 25-05-19

    Het Chinese technologiebedrijf Huawei beheert de klantgegevens van KPN. Dat komt doordat het Nederlandse telecombedrijf voor de klantendatabase volledig in zee is gegaan met Huawei. In de Chinese software staan de persoonsgegevens, gebruikersdata en factuurgegevens van miljoenen Nederlanders, meldt Trouw.

  • Menzis krijgt boete van 50.000 euro vanwege onzorgvuldigheid met privacy
    Menzis krijgt boete van 50.000 euro vanwege onzorgvuldigheid met privacy

    Menzis krijgt boete van 50.000 euro vanwege onzorgvuldigheid met privacy

    • 04-04-19

    Zorgverzekeraar Menzis heeft een boete gekregen van 50.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) omdat onbevoegde medewerkers toegang hadden tot medische dossiers van klanten. Dat staat in het jaarverslag over 2018.

  • Duitse waakhond: Facebook verzamelt ook informatie op andere websites
    Duitse waakhond: Facebook verzamelt ook informatie op andere websites

    Duitse waakhond: Facebook verzamelt ook informatie op andere websites

    • 07-02-19

    Facebook misbruikt zijn dominante marktpositie door ook op andere websites informatie te verzamelen. Dat vindt de Duitse concurrentiewaakhond, het Bundeskartellamt. De dienst wil daarom dat Facebook de praktijk aan banden legt.