toggle menu

Privacygegevens

  • Mag een bank zomaar een identiteitsbewijs eisen?
    Mag een bank zomaar een identiteitsbewijs eisen?

    Mag een bank zomaar een identiteitsbewijs eisen?

    • 12-06-20

    Banken en financiële instellingen zijn wettelijk verplicht om de identiteit van hun cliënten te controleren. Maar mag dat ook zonder directe aanleiding en wanneer de cliënt zijn identiteit eerder al heeft bewezen? En is die extra kopie van je identiteitsbewijs wel veilig? Radar zoekt het voor je uit. 

  • Nieuwe banken scoren slecht op privacytest
    Nieuwe banken scoren slecht op privacytest

    Nieuwe banken scoren slecht op privacytest

    • 26-05-20

    Bankgegevens zijn gevoelige gegevens. Genoeg reden voor de Consumentenbond  om eens te controleren hoe het ervoor staat met de bescherming van jouw privacygegevens bij internetbankieren. Daaruit blijkt dat vooral nieuwe banken niet zorgvuldig met onze privacygegevens omgaan. 

  • Welke videobel-app kun je het beste gebruiken? Check het met de keuzehulp van Autoriteit Persoonsgegevens
    Welke videobel-app kun je het beste gebruiken? Check het met de keuzehulp van Autoriteit Persoonsgegevens

    Welke videobel-app kun je het beste gebruiken? Check het met de keuzehulp van Autoriteit Persoonsgegevens

    • 16-04-20

    We 'zoomen', 'hangouten' en 'facetimen' wat met elkaar af, de laatste weken. Maar niet elke videobel-app is even veilig. Met al die opties is het bijna niet te overzien welke apps nu wel veilig zijn. Daarom lanceert de Autoriteit Persoonsgegevens een keuzehulp voor dertien videobel-apps.

  • 'Google bemachtigt medische gegevens van miljoenen Amerikanen'
    'Google bemachtigt medische gegevens van miljoenen Amerikanen'

    'Google bemachtigt medische gegevens van miljoenen Amerikanen'

    • 12-11-19

    Internetgigant Google heeft gezondheidsgegevens van tientallen miljoenen Amerikanen bemachtigd door een samenwerking met de Amerikaanse zorgaanbieder Ascension. Dat bevestigen Google en Ascension kort na berichtgeving van The Wall Street Journal.

  • Miljoenen mensen de dupe van gestolen gegevens bij Allianz
    Miljoenen mensen de dupe van gestolen gegevens bij Allianz

    Miljoenen mensen de dupe van gestolen gegevens bij Allianz

    • 24-10-19

    Bij pechhulpverzekeraar Allianz Global Assistance zijn meer gegevens van klanten gestolen dan eerst gedacht. Het bedrijf meldde vorige maand dat het ging om zeker 260.000 eigen klanten. Uit verder onderzoek is gebleken dat ook informatie over ongeveer 2 miljoen klanten van automerken en leasemaatschappijen waarvoor Allianz pechhulp regelt, is geroofd. Die klanten worden op de hoogte gebracht.

  • Snapchat misbruikt intern programma voor toegang gebruikersdata
    Snapchat misbruikt intern programma voor toegang gebruikersdata

    Snapchat misbruikt intern programma voor toegang gebruikersdata

    • 24-05-19

    Werknemers van het sociale mediaplatform Snapchat hebben een intern programma misbruikt om toegang te verkrijgen tot gevoelige informatie van gebruikers. Dit concludeerde Motherboard donderdag op basis van meerdere bronnen.

  • Google: Automatisch verwijderen van gegevens binnenkort mogelijk
    Google: Automatisch verwijderen van gegevens binnenkort mogelijk

    Google: Automatisch verwijderen van gegevens binnenkort mogelijk

    • 02-05-19

    Google komt binnenkort met een functie die het mogelijk maakt om automatisch je locatiegeschiedenis en internet- en appactiviteit die de techgiant over jou opslaat te verwijderen. Deze gegevens kun je momenteel alleen handmatig verwijderen. Het bedrijf meldde dit woensdag op zijn blog. 

  • Onderzoek naar privacyschending tennisbond KNLTB
    Onderzoek naar privacyschending tennisbond KNLTB

    Onderzoek naar privacyschending tennisbond KNLTB

    • 18-12-18

    De Autoriteit Persoonsgegevens maakt zich zorgen over de wijze waarop sportbonden omgaan met de persoonsgegevens van leden. Na tientallen klachten over meerdere bonden vindt de landelijke privacywaakhond het tijd voor actie. Dat meldt Nieuwsuur.

  • Google Plus stopt na lek
    Google Plus stopt na lek

    Google Plus stopt na lek

    • 09-10-18

    Google kondigt in een mededeling over het lek het einde aan van de consumentenversie van Google Plus. Het sociale netwerk werd in 2011 gelanceerd als concurrent voor Facebook, maar is nooit echt van de grond gekomen.

  • Hacker zet zoekmachine met miljoenen Nederlandse wachtwoorden online
    Hacker zet zoekmachine met miljoenen Nederlandse wachtwoorden online

    Hacker zet zoekmachine met miljoenen Nederlandse wachtwoorden online

    • 30-03-18

    De e-mailadressen en wachtwoorden van honderdduizenden Nederlanders liggen op straat. Een verontruste hacker maakt ze vrijdag via een zoekmachine toegankelijk. Een 'Google' voor wachtwoorden, aldus het AD.

  • 'PostNL speelt privacygegevens niet meer door'
    'PostNL speelt privacygegevens niet meer door'

    'PostNL speelt privacygegevens niet meer door'

    • 22-02-18

    PostNL past zijn verhuisservice aan en zal niet meer ongevraagd adres- en andere privacygegevens van klanten doorspelen, meldt de Consumentenbond. Alleen als mensen nadrukkelijk toestemming geven, zal het bedrijf nog informatie aan andere commerciële partijen doorgeven voor het doen van aanbiedingen.

  • Facebook gaat gebruikers meer inzicht in privacy geven
    Facebook gaat gebruikers meer inzicht in privacy geven

    Facebook gaat gebruikers meer inzicht in privacy geven

    • 29-01-18

    Facebook heeft voor het eerst zijn privacyregels gepubliceerd en gaat video's brengen die gebruikers helpen om te controleren wie toegang heeft tot hun gegevens.

  • Europese toezichthouders gaan datalek Uber onderzoeken
    Europese toezichthouders gaan datalek Uber onderzoeken

    Europese toezichthouders gaan datalek Uber onderzoeken

    • 23-11-17

    Europese toezichthouders buigen zich over het grote datalek bij Uber dat dinsdag aan het licht kwam. De aanval door hackers die door het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app een jaar geheim werd gehouden, wordt volgende week besproken in Brussel.

  • Facebook handelt niet volgens privacywet
    Facebook handelt niet volgens privacywet

    Facebook handelt niet volgens privacywet

    • 16-05-17

    Facebook informeert gebruikers van het sociale netwerk onvoldoende over het gebruik van persoonsgegevens die mensen moeten invullen. Ook heeft het bedrijf gegevens van gevoelige aard, zoals seksuele geaardheid, gebruikt zonder nadrukkelijke toestemming van de gebruikers.