toggle menu

Privacywetgeving

  • Onderzoek naar privacyschending tennisbond KNLTB
    Onderzoek naar privacyschending tennisbond KNLTB

    Onderzoek naar privacyschending tennisbond KNLTB

    • 18-12-18

    De Autoriteit Persoonsgegevens maakt zich zorgen over de wijze waarop sportbonden omgaan met de persoonsgegevens van leden. Na tientallen klachten over meerdere bonden vindt de landelijke privacywaakhond het tijd voor actie. Dat meldt Nieuwsuur.

  • Banken voldoen niet allemaal aan nieuwe privacywet
    Banken voldoen niet allemaal aan nieuwe privacywet

    Banken voldoen niet allemaal aan nieuwe privacywet

    • 20-11-18

    Niet alle Nederlandse banken voldoen aan een nieuwe verplichting uit de privacywetgeving om een functionaris voor gegevensbescherming aan te stellen. Volgens een eerste controle door de Autoriteit Persoonsgegevens hebben zes banken en negen verzekeraars nog niemand voor de post aangemeld.

  • Klachten over gebruik gegevens stromen binnen
    Klachten over gebruik gegevens stromen binnen

    Klachten over gebruik gegevens stromen binnen

    • 29-06-18

    Een maand geleden gingen de nieuwe Europese privacyregels in, en inmiddels hebben meer dan zeshonderd mensen een klacht ingediend over het gebruik van hun persoonlijke gegevens. Veel mensen vinden het moeilijk om hun informatie verwijderd te krijgen, zegt de Autoriteit Persoonsgegevens. Zo is het lastig om een nieuwsbrief op te zeggen.

  • Belastingdienst kan pas in 2019 voldoen aan privacywet
    Belastingdienst kan pas in 2019 voldoen aan privacywet

    Belastingdienst kan pas in 2019 voldoen aan privacywet

    • 06-06-18

    De Belastingdienst heeft waarschijnlijk nog een jaar nodig om te kunnen voldoen aan de nieuwe Europese privacywet die al sinds 25 mei van kracht is. Dat laat staatssecretaris Menno Snel van Financiën weten in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA).

  • 'Overheidsdiensten houden zich aan nieuwe privacyregels'
    'Overheidsdiensten houden zich aan nieuwe privacyregels'

    'Overheidsdiensten houden zich aan nieuwe privacyregels'

    • 01-06-18

    Vrijwel alle overheidsdiensten houden zich aan een van de nieuwe Europese privacyregels. Daarin staat dat ze een zogeheten functionaris voor gegevensbescherming moeten hebben. Die moet controleren welke informatie van burgers wordt verwerkt en hoe die gegevens zijn beveiligd.

  • Hoe pas je aan welke cookies je wilt accepteren?
    Hoe pas je aan welke cookies je wilt accepteren?

    Hoe pas je aan welke cookies je wilt accepteren?

    • 01-06-18

    De eerste keer dat je op een website komt krijg je de vraag welke cookies je wilt accepteren. Je klikt zo snel mogelijk door, omdat je komt voor de content op de website. Hoe kun je op een later moment alsnog aanpassen welke cookies je wilt accepteren?

  • Zo download je je WhatsApp-data
    Zo download je je WhatsApp-data

    Zo download je je WhatsApp-data

    • 29-05-18

    WhatsApp heeft een functionaliteit toegevoegd waarmee je als gebruiker kan achterhalen welke persoonlijke gegevens de chatdienst van je heeft verzameld. Welke informatie staat er in het overzicht en hoe kun je je data downloaden?

  • Zelf bepalen welke cookies je accepteert op de website van AVROTROS Radar
    Zelf bepalen welke cookies je accepteert op de website van AVROTROS Radar

    Zelf bepalen welke cookies je accepteert op de website van AVROTROS Radar

    • 28-05-18

    De website van Radar maakt gebruik van cookies. Cookies komen vaak negatief in het nieuws. Dat is dan omdat ze zonder jouw toestemming geplaatst worden. Dat wil niet zeggen dat het gebruik van cookies per definitie slecht is, ze zijn vaak juist bedoeld om de werking van websites te optimaliseren, en om de inhoud van websites relevanter te maken voor jou.

  • Bestuursruzies AP ten koste van de slagkracht privacywet
    Bestuursruzies AP ten koste van de slagkracht privacywet

    Bestuursruzies AP ten koste van de slagkracht privacywet

    • 25-05-18

    De Autoriteit Persoonsgegevens, de instantie die moet toezien op de vrijdag in werking getreden Europese privacyregels, gaat gebukt onder interne onrust. Bestuursruzies en een uittocht van ervaren mensen gaan ten koste van de slagkracht, juist nu de toezichthouder voor de grootste uitdaging uit haar geschiedenis staat, schrijft Het Financieele Dagblad. Het succes van de langverwachte Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) staat of valt met de effectiviteit van de nationale toezichthouders.

  • Mag iemand een foto van je nemen en die online plaatsen?
    Mag iemand een foto van je nemen en die online plaatsen?

    Mag iemand een foto van je nemen en die online plaatsen?

    • 25-05-18

    Doordat veel mensen tegenwoordig een smartphone hebben, is een foto snel gemaakt. Als iemand een foto van je maakt, mag deze dan ook zomaar online worden gezet?

  • Microsoft: 'Strenge Europese privacybescherming geldt wereldwijd'
    Microsoft: 'Strenge Europese privacybescherming geldt wereldwijd'

    Microsoft: 'Strenge Europese privacybescherming geldt wereldwijd'

    • 22-05-18

    De regels over gegevensbescherming van particulieren in de nieuwe Europese privacywet AVG gaan ook gelden voor Microsoft-gebruikers buiten Europa. Dit belooft vicepresident Julie Brill van Microsoft in een blog.

  • 'Nieuwe privacyregels AVG gaan niet meteen leiden tot boetes'
    'Nieuwe privacyregels AVG gaan niet meteen leiden tot boetes'

    'Nieuwe privacyregels AVG gaan niet meteen leiden tot boetes'

    • 20-05-18

    Meteen een boete, daar hoeven zelfstandigen niet bang voor te zijn als ze vrijdag nog niet voldoen aan de nieuwe Europese privacyregels die dan ingaan. Maar het is wel belangrijk dat ze er aan werken. Dat zegt Frank Alfrink, directeur van ZZP Nederland. 'Maak je geen zorgen, maar maak wel af waar je mee bezig bent', aldus Alfrink.

  • Wat houdt de nieuwe privacywet AVG/GDPR in?
    Wat houdt de nieuwe privacywet AVG/GDPR in?

    Wat houdt de nieuwe privacywet AVG/GDPR in?

    • 19-05-18

    Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming in werking. Eindelijk is er op Europees niveau een wet die de privacy van de burgers beschermt. Wat houdt de wet precies in en wat zijn de gevolgen voor consumenten?

Ga nu naar Bekijk Radar nu live