Over het Testpanel

Het Radar Testpanel bestaat uit ruim 70.000 consumenten die ongeveer 2 keer per maand via online vragenlijsten hun mening en ervaring delen over uiteenlopende producten en diensten.

De resultaten van onze Testpanelenquêtes gebruiken we voor nieuwsartikelen en tv-uitzendingen, en helpen ons om bedrijven en instanties te confronteren. Jouw mening telt dus!

Aanmelden voor het Testpanel doe je via de intake-vragenlijst. We stellen je enkele vragen over jou en je persoonlijke situatie. Die informatie is belangrijk, omdat we op die manier iets kunnen zeggen over de samenstelling van ons panel. Aanmelden en meedoen aan de onderzoeken is altijd gratis:

Meld je aan via de intake-vragenlijst

Veelgestelde vragen

Wat is het Radar Testpanel?

Het Radar Testpanel is een groep van tienduizenden consumenten die online vragenlijsten over consumentenzaken invullen. Zo kan de redactie zien wat er speelt en problemen aankaarten met behulp van harde cijfers. De resultaten worden gebruikt voor reportages in uitzendingen, online artikelenen en soms in het magazine RADAR+.Hoort het Radar Testpanel bij het televisieprogramma Radar?

Ja. Het Radar Testpanel (radartestpanel.nl) is een onderdeel van de website radar.avrotros.nl.Hoe vaak krijg ik een enquête-uitnodiging?
R
adar houdt gemiddeld 2 onderzoeken per maand.

Kan ik kiezen aan welke onderzoeken ik meedoe?

Ja. Uitnodigingen voor onderzoeken sturen wij per e-mail toe. Je kunt altijd zelf besluiten aan welke van deze onderzoeken je wel en niet wil meedoen.Hoeveel tijd heb ik om mee te doen aan een onderzoek?
Een onderzoek laten meestal enkele weken online staan, soms maar enkele dagen. In dat geval zetten we het er vaak bij, dat je maar kort de tijd hebt om te reageren. Het invullen van een enquête duurt doorgaans tussen de 2 en 8 minuten. Vaak geven we hiervan per onderzoek een indicatie.

Hoe weet ik zeker dat jullie mijn antwoorden ontvangen hebben?

Wanneer je een vragenlijst afrondt, krijg je daarvan een melding te zien. Wanneer je nogmaals op de link uit je persoonlijke uitnodiging klikt, zul je ook de melding ontvangen dat je de vragenlijst al afgerond hebt.

Waar vind ik de onderzoeksresultaten?

In de onderzoeken kun je aangeven dat je een seintje wil ontvangen zodra de resultaten online staan. Je kunt de uitslagen ook allemaal teruglezen op deze pagina. Daarnaast verwerkt Radar de uitslagen regelmatig in uitzendingen. Ook hiervan komt een verslag online te staan.

Is het Testpanellidmaatschap gratis?
Ja.

Wat krijg ik in ruil voor mijn Testpanel-lidmaatschap?
Door deel te nemen aan enquêtes kun je jouw meningen, oordelen en ervaringen laten meetellen. Dit helpt Radar om consumentenkwesties aan de kaak te stellen en bedrijven en instanties ertoe te bewegen hun diensten en producten te verbeteren. Daarnaast kun je als welkomstgeschenk eenmalig een nummer van het magazine RADAR+ aanvragen.

Hoe lang blijf ik Testpanellid?

Je blijft lid zo lang of zo kort als jij dat wilt. Je kunt jezelf op elk moment uitschrijven.

Hoe schrijf ik mezelf uit
?
Onderaan iedere (aan jou persoonlijk geadresseerde) uitnodiging of nieuwsbrief die wij versturen kun je een link vinden om je uit te schrijven.

Ik ben verhuisd, of er is iets anders veranderd in mijn persoonlijke situatie. Hoe geef ik dit door?
Je kunt je gegevens (zoals bijvoorbeeld je postcode of je e-mailadres) wijzigen via de link onderaan onze (aan jou persoonlijk geadresseerde) e-mails. Je vindt deze link door in de mail naar beneden te scrollen en te klikken op 'Klik hier om je profielgegevens aan te passen'. Je kunt via de pagina die dan opent aangeven welke gegevens je wilt aanpassen, en deze gegevens vervolgens aanpassen.

Ik heb een technisch probleem / mijn vraag staat er niet tussen / ik kom er niet uit. Wat nu?
Neem contact met ons op via email(at)radartestpanel.nl (vervang (at) met @).

Radartestpanel.nl en ons e-mailadres

Het domein radartestpanel.nl is een officieel onderdeel van Radar. Het e-mailadres 'email ( at ) radartestpanel.nl' is het officiële correspondentie-adres van de Testpanelredactie. E-mails vanaf dit adres zijn dus geen phishing. Je kunt voorkomen dat e-mails in de spambox terechtkomen door het e-mailadres te markeren als bekend of veilig, of door het e-mailadres in het adresboek van je e-mailprogramma op te slaan.

Privacy Statement

We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we hebben hierover alles onder elkaar gezet in ons privacy statement. Klik hier om het privacybeleid van het Radar Testpanel te bekijken.