toggle menu

58% tegen verplicht fietsrijbewijs

58% tegen verplicht fietsrijbewijs

Polluitslag. Meer dan de helft van de pollrespondenten vindt een fietsrijbewijs geen goed idee. 19 procent meent dat dat papiertje juist wél ingevoerd moet worden, en wel voor álle fietsers. De poll is door 1071 mensen ingevuld.

18 procent vindt dat het rijbewijs alleen verplicht moet worden voor mensen op een e-bike, en 5 procent ziet graag dat het een vereiste is voor toeristen.

Ook op Instagram legde Radar de stelling voor. 'Slaat nergens op', vindt @francoise_willems. 'Pak eerst de fietsers zonder licht eens aan!' En @babsjebeer laat weten: 'Nee zeg! En daarna een bewijs dat je veilig te voet kunt deelnemen aan het verkeer? Al ben ik wel van mening dat het verkeersonderwijs wat meer mag en niet pas in de laatste klassen van de lagere school.'

En @sylvialovebohdananee schrijft: 'Dan zou niemand meer kunnen fietsen... Kleine en jonge kinderen mogen dan niet fietsen tot ze de leeftijd bereikt hebben dat ze dat rijbewijs kunnen halen. Dat kan toch niet?

Laat jouw mening meetellen

Wil jij dat jouw mening ook meetelt in polls en onderzoeken van het Radar Testpanel? Je kunt gratis lid worden door een vragenlijst in te vullen. Voor Testpanelleden staat overigens alweer een nieuwe poll klaar. Wil je meer weten over het Testpanel? Alle informatie staat hier op een rijtje.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant