Bijna 40% voor minder vlees op het kerstmenu

Bijna 40% voor minder vlees op het kerstmenu

De grootste groep van de 464 polldeelnemers kiest deze kerst niet voor minder vlees op het menu. De groep die aangeeft wél graag te minderen is echter ook groot: bijna 40 procent viert kerst dit jaar het liefst met minder vlees op het menu.

Polluitslag

Op de site van Radar houden we consumentennieuws bij. Voeding is daar een groot onderdeel van, en daarover komen nogal eens slechte berichten naar voren. Over misstanden in de (pluim)vee- en vleesindustrie verschenen alleen al dit jaar meer dan 100 berichten op onze website. Van verkeerde etiketten op de verpakking tot schadelijke bacteriën en andere giftige stoffen in de voedingsmiddelen zelf, en van gesjoemel met keurmerken tot horrortoestanden in het slachthuis.

Een vraag die daaruit voortkomt: Staat bij jou dit jaar met kerst bewust minder/geen vlees op het menu? 'Nee', antwoordt net iets meer dan de helft (52%). Daar komt nog eens 4 procent bij die aangeeft er niet over te gaan, maar zelf niet voor minder vlees zou kiezen.

Consumentenbond: Vegetarische burger steeds beter alternatief

Een derde van de pollrespondenten (31%) geeft aan wel bewust minder of geen vlees op het menu te zetten met kerst. Plus 8 procent die er niet over gaat, maar als het aan hem of haar ligt wel zou kiezen voor minder of geen vlees. Slechts een kleine groep, 1 op de 20 pollrespondenten, is er nog niet over uit hoe het kerstdiner zal worden ingevuld.

Lees ook:

7 fabels over vegetarisch eten

En lees deze tips van luisteraars van Radar Radio:

Zo eet je verantwoord en betaalbaar

Ook interessant