Crowdfunding nog niet massaal in gebruik

Crowdfunding nog niet massaal in gebruik

Polluitslag

Crowdfunding wint aan populariteit, maar nog niet veel consumenten hebben er daadwerkelijk ervaring mee. Dit blijkt uit een poll van begin december op Radartestpanel.nl.

Steeds meer initiatieven komen via crowdfunding tot stand. Crowdfunding is het financieren van een plan door een grote groep geïnteresseerden, in plaats van door een bank.Op die manier kun je dus meehelpen om mogelijk te maken wat jij belangrijk of handig vindt.

Geen ervaring

We leggen het concept nog maar eens uit, want uit de poll over crowdfunding blijkt dat 94 procent van de 247 respondenten er geen ervaring mee heeft. Slechts 6 procent heeft die ervaring wel, als investeerder.

Initiatiefnemers

Niemand meldde zich bij deze peiling als initiatiefnemer van een project. Terwijl de drempel om een project met crowdfunding te beginnen juist laag ligt: iedereen kan zijn of haar idee de wereld in slingeren. Lees meer over crowdfunding of bekijk voorbeelden van projecten in de gerelateerde artikelen hiernaast.

Nieuwe poll

Benieuwd naar de poll die nu op www.radartestpanel.nl staat? Deze staat op je persoonlijke pagina. Ben je nog geen lid van het Radar Testpanel, maar wil jij wel je mening mee laten tellen via onze onderzoeken? Meld je aan.

Ook interessant