toggle menu

Enquête: Meerderheid Testpanel bezuinigt niet op kinderen

Enquête: Meerderheid Testpanel bezuinigt niet op kinderen

We hebben allemaal met de crisis te maken en er wordt dan ook bezuinigd. Radar zocht uit hoe het Testpanel hier over denkt. Bijna 30.000 Testpanelleden vulden de enquête in. Hiervan blijkt een derde het niet erg te vinden om in deze tijd te bezuinigen.

Op het moment is maar liefst 60 procent van het Testpanel aan het besparen. Er zijn meer vrouwen dan mannen die bezuinigen,  maar mannen beknibbelen voor grotere bedragen. Bijna 60 procent van de mannen bespaart voor méér dan 100 euro per maand. Bij de vrouwen is dit 42 procent. 

Een uitdaging

Een grote groep (41 procent) bezuinigt vanwege de crisis. Andere redenen om de hand op te knip te houden zijn onder andere het sparen voor een grote aankoop en het verliezen van een baan. Een derde zegt het besparen niet erg te vinden. Het wordt door ruim een kwart zelfs als uitdaging gezien om op de centen te letten. Het maandinkomen ligt in de meeste gevallen tussen de 2000 en 3000 euro. Voor ruim 50 procent is het inkomen hoog genoeg om rond te komen. 14 procent geeft aan níet uit te komen met zijn salaris.

Rood staan

Bij het denken aan rood staan krijgt 63 procent van het Testpanel het al benauwd. Toch heeft 52 procent, al dan niet uit noodzaak, dit wel eens gedaan. Vrouwen zien net iets vaker een negatief banksaldo dan mannen (55 tegenover 50 procent). Ook geeft meer dan de helft toe soms meer geld uit te geven dan verstandig is. Vrouwen doen dit iets vaker dan mannen. Wel gaat het bij beide seksen in de meeste gevallen om boodschappen, kleding, schoenen en vakantie wanneer er meer geld uitgaat dan de bedoeling is.

Niet bezuinigd op kinderen

Op de uitgaven voor kinderen wordt niet bespaard. 7 procent van alle Testpanelleden zegt ook nooit op zijn kinderen te willen bezuinigen. Ruim een vijfde bespaart geld door minder buitenshuis te eten. Verder zijn boodschappen, kleding, schoenen en vakantie zaken waar op gelet wordt. 

Meer cijfers & weetjes over dit onderwerp lees je in de nieuwste RADAR +, nummer 4 van 2013. Voor meer RADAR +: www.radarplus.nl

Ook interessant