toggle menu

Enquête Radar+: Verslavingen

Enquête Radar+: Verslavingen

Radar+ vroeg de leden van het Testpanel naar hun kleine uitspattingen en grote verslavingen. Ruim 27.000 respondenten vulden de enquête in.

De verslavingen die het meest worden herkend zijn televisiekijken (28 procent), surfen op het internet (19 procent) en roken (16 procent).

Sigaretten meest gerookt

Van alle respondenten rookt 56 procent niet en 23 procent zegt niet meer te roken. Een vijfde doet dit nog wel.  Sigaretten zijn met 68 procent het meest gebruikte soort. Slechts 1 op de 100 respondenten rookt pijp.

Een ruime meerderheid heeft weleens een poging gedaan te stoppen met roken. Over het stoppen met roken in het nieuwe jaar zijn de meningen verdeeld. 30 procent geeft aan dit te willen, 38 procent wilt dit niet en bijna een derde weet het nog niet.

1 tot 5 glazen per week

Ruim driekwart van het Testpanel drinkt weleens alcohol. De meesten drinken 1 tot 5 glazen per week. 5 procent denkt dat zijn omgeving vindt dat hij teveel drinkt

Meerderheid heeft weleens gelijnd 

In de antwoorden op de vragen over het gewicht zijn over het algemeen niet veel verschillen te merken. Op de vragen of je overgewicht hebt, tevreden bent met je gewicht en vind dat je moet afvallen lopen de antwoorden van de respondenten die ‘ja’  en ‘nee’ zeggen zo goed als gelijk op.

Bij de vraag ‘heb je weleens een poging gedaan om af te vallen?’ is echter een groot verschil zichtbaar. 69 procent heeft weleens geprobeerd te lijnen tegenover 31 procent dat nog nooit heeft geprobeerd af te vallen.

De meest populaire manieren om van de overtollige kilo’s af te komen zijn: minder eten, gezonder eten en (meer) sporten. 13 procent heeft weleens het gevoel verslaafd te zijn aan eten.

Geen gat in de hand

Bijna alle respondenten (94 procent) vindt dat hij goed met geld kan omgaan. Ook geeft 64 procent aan nooit kleding te kopen die niet nodig is een overgroot deel (89 procent) zegt niet vaker te winkelen dan noodzakelijk.

Bron: TROS Radar / Radar+

Wil je meer van dit soort handige informatie? Kijk op radarplus.nl

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant