toggle menu

Geen wifi op vakantie? 29% vindt dat vervelend

Geen wifi op vakantie? 29% vindt dat vervelend

Geen wifi op je vakantiebestemming? Onhandig maar niet erg, zegt 39 procent van de respondenten. 29 procent zou het vervelend vinden, en 19 procent geeft aan dat het niet waarschijnlijk is dat dat gebeurt, omdat de vakantiebestemming wordt uitgezocht op de aanwezigheid van wifi.

10 procent zegt het positief te vinden als er geen wifimogelijkheid blijkt te bestaan op de vakantiebestemming. 2% zegt het vakantieadres juist uit te zoeken op het ontbreken van wifi. 751 mensen vulden de poll in.

Contact met het thuisfront belangrijk, maar ook 'lekker rustig!'

Een respondent laat weten: 'Tijdens onze vakantie vorig jaar in Centraal Azië was ik erg blij dat de meeste hotels wifi hadden, omdat onze dochter toen op ieder moment kon bevallen van haar eerste, terwijl wij in "Verweggistan" zaten. En dat gebeurde ook. Twee uur na de bevalling zagen wij in Oezbekistan de 1e foto van onze kleinzoon....  Lang leve de wifi!'

Een ander: 'Ik vind contact met het thuisfront erg belangrijk en aangezien ik een beperkt aantal MB's heb, is wifi een voorwaarde voor mijn vakantiebestemming.' Een andere respondent laat weten familie en vrienden via een blog op de hoogte te houden van de avonturen. Zonder wifi kan die blog niet verstuurd worden.

Maar er zijn ook vakantiegangers die juist genieten van de internetstilte.'Lekker rustig' schrijft een respondent ons. 'Net als vroeger onbereikbaar.' Voor noodgevallen gaat er overigens wel een mobieltje mee. Het thuisfront krijgt een mooie ansichtkaart.

Verslaafd aan je scherm?

Wanneer ben je eigenlijk verslaafd en wat zijn de gevolgen van vaak je mobieltje checken? Radar Radio geeft je tips om van je smartphoneverslaving af te komen.

Zou je wel willen minderen met je telefoongebruik, maar lukt dat nog niet helemaal? Smartphones van Apple en van Android hebben functies die je proberen te stimuleren om juist minder gebruik te maken van het apparaatje. Lees hoe je iOS 12 voor je Apple-toestel installeert en hoe de functie werkt. En lees deze adviezen voor Androidgebruikers.

Columnist Mensje Melchior heeft een ietwat rigoreuzere maatregel: sloop je mobieltje!

Deel je ervaring als lid van het Radar Testpanel!

Laat jouw mening over producten en diensten meetellen, en deel je ervaringen! Meld je aan voor het Radar Testpanel.

Ook interessant