Gestolen fiets? Niet iedereen doet aangifte

Gestolen fiets? Niet iedereen doet aangifte

Polluitslag

Je zoekt je fiets, maar kan deze nergens vinden. Langzaam maar zeker daagt het besef: hij is gestolen. Het klinkt als een herkenbare situatie, maar toch is van de meerderheid (51%) van de 372 pollrespondenten de fiets nog nooit gestolen.

Dat houdt echter ook in dat van de andere helft de fiets wel één (30%) of meerdere keren (19%) is gestolen. Binnen de groep van wie de fiets één keer is gestolen, deed ruim twee derde aangifte. Bijna de helft (47%) van wie meerdere keren de klos is geweest, deed daar altijd aangifte van. Bijna derde (32%) deed dat soms, ruim vijfde (21%) nooit.

Uit cijfers van stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit bleek eerder dit jaar dat gedupeerden vaak geen aangifte doen van hun gestolen fiets. Redenen zijn volgens de stichting het niet over gegevens van de fiets beschikken, of de gedachte dat de politie de tweewieler toch niet op kan sporen. De stichting roept iedereen op om juist aangifte te doen, om het probleem in kaart te kunnen brengen en de handel in gestolen fietsen te beperken.

Nieuwe poll

Benieuwd naar de poll die nu op www.radartestpanel.nl staat? Vul 'm in op je eigen pagina. Ben je nog geen lid van het Radar Testpanel, maar wil jij wel je mening mee laten tellen via onze onderzoeken? Meld je aan.

Ook interessant