Gezonder leven, meer tijd voor jezelf en geld besparen in het nieuwe jaar

Gezonder leven, meer tijd voor jezelf en geld besparen in het nieuwe jaar

Goede voornemens? De helft maakt ze niet. Wie ze wel maakt, wil dit jaar vooral gezonder gaan leven, meer tijd aan zichzelf besteden en geld besparen.

Polluitslag

Van de ruim 600 pollrespondenten geeft bijna de helft (49%) aan dat zij niet aan goede voornemens doen, althans, niet rond de jaarwisseling. De andere, net iets ruimere helft doet dat wel. Dit is de top 3 met meest gemaakte goede voornemens:

  1. Gezonder leven (27%)
  2. Meer tijd voor jezelf/hobby’s inruimen (24%)
  3. Geld besparen (18%)

Waar de meesten graag geld besparen, heeft 3 procent zich voorgenomen om juist meer geld uit te geven, of het te investeren. 7 procent wil de administratie op orde krijgen. Voor wie nog wat hulp kan gebruiken: Leer budgetteren aan de hand van deze tips.

Je wil natuurlijk niet dat je bespaarwoede ten koste gaat van je gezondheid, dus lees je vooral in hoe je goedkoop én gezond eet. Meer tips om te besparen lees je op onze site, we hebben alle relevante artikelen voor je op een rij gezet.

Naastenliefde

Andere goede voornemens hebben betrekking op de medemens: 15 procent wil meer tijd vrijmaken voor vrienden en familie. 9 procent wil in 2018 meer doen voor anderen. Lees ook: Hoe weet je of een goed doel daadwerkelijk goed doet?

Wilde je meer tijd voor jezelf uittrekken? Dan kan deze column van Mensje Melchior je helpen beseffen waarom dat ook alweer nuttig is – en hoe je dat aanpakt: Voorkom een burn-out, doe als de poes.

Gezonder leven, maar hoe dan?

Om je een steuntje in de rug te geven bij het volhouden van je gezonde leven, lichten we nog wat extra informatie voor je uit. Ben je van plan om minder te drinken, lees dan: 'Is alcohol echt zó slecht voor je? Vijf deskundigen aan het woord' ter ondersteuning. Wie wil stoppen met roken kan de docu-reeks van Radar over de tabakslobby terugkijken: Wil je dat je geld naar déze industrie gaat? Ook van toepassing zijn de antwoorden op deze vragen: Moet je dure voedingssupplementen slikken? En: Is light frisdrank een gezond alternatief?

Geef ook je mening

Een nieuwe poll staat klaar op je persoonlijke testpanel-pagina. Ben je geen lid van het Radar Testpanel? Je kunt gratis meedoen aan de onderzoeken en polls door deze vragenlijst in te vullen. Meer informatie over het panel vind je hier.

Meer over:

Ook interessant