toggle menu

Liever geen dure telefoon op afbetaling

Liever geen dure telefoon op afbetaling

Polluitslag.

Als je een nieuw telefoonabonnement inclusief dure telefoon afsluit, krijg je sinds kort een schuldregistratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Stel: je wil een nieuwe iPhone, pas jij je keuze aan? 399 respondenten vulden deze poll in. Het merendeel van de Testpanelleden, 93 procent, zou in ieder geval kiezen voor een optie waardoor er geen schuldregistratie bij het BKR volgt.

Van die groep zou bijna de helft (48%) ervoor kiezen om het toestel los te kopen. 22 procent houdt dan liever het oude toestel wat langer en sluit een simonly-abonnement af. 18 procent zou voor een goedkoper model gaan.

'Zelf kopen met goedkoop abonnement is veel voordeliger'

Radar vroeg ook op het Forum of gebruikers hun keuze aanpassen met de nieuwe BKR-regels. Julie444 schrijft: 'Ik heb nog nooit een telefoon als onderdeel van een abonnement gekocht en ben dat ook niet van plan. Zelf kopen en een goedkoop abonnement voor het bellen/sms/internet is toch veel voordeliger.'

En Kweenie schrijft: 'Als ik voor een toestel zou moeten lenen, dan zou ik toch niet zo snel kiezen voor zo'n duur toestel van boven de 250 euro. De extra functionaliteit van die duurdere toestellen zou voor mij niet opwegen tegen de hogere lening.' En Dirkie heeft nog een tip: 'Ik wacht altijd tot de fabrikant een nieuw toestel uitbrengt, want dan gaat de vorige in de aanbieding'

Een BKR-registratie bij een dure telefoon?

Wat houden de nieuwe regels precies in? Per 1 mei geldt dat de aanbieder duidelijk moet vermelden hoe de kosten van een telefoon met abonnement zijn opgebouwd. Ben je voor de afbetaling van het toestel meer dan 250 euro kwijt? Dan wordt je mobiele abonnement bij het BKR aangemeld.

Kies je voor een simonly-abonnement dan zit daar geen afbetaling voor een toestel in en is er dus geen sprake van een BKR-registratie.

Lees ook: Een BKR-registratie door telefoon met abonnement?

Geef je mening via onze polls!

Wil jij ook je mening laten tellen? Een nieuwe poll staat klaar voor alle Radar Testpanelleden. Ben je nog geen lid? Meedoen is gratis, je kunt je inschrijven via deze vragenlijst. Lees meer over het Radar Testpanel.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant