Maximumsnelheid, donorkeuze, vuurwerk en je zorgverzekering

Maximumsnelheid, donorkeuze, vuurwerk en je zorgverzekering

Polluitslagen november

Is 30 kilometer per uur een nette snelheid in de bebouwde kom? Wil jij in het geval van orgaandonatie de ontvanger zelf uitkiezen? Hoe wordt het vuurwerkverbod ontvangen? En wat doe je met je zorgverzekering: spit jij de polissen door of laat je alles bij het oude? Bekijk de polluitslagen!

30 km/u is hard zat

In de bebouwde kom mag best wat rustiger gereden worden, blijkt uit de door 462 mensen ingevulde poll. Een ruime meerderheid, 60 procent, vindt het een goed idee om de maximum snelheid hier op 30 kilometer per uur te zetten. 40 procent is daar tegen. GroenLinks deed het voorstel in oktober dit jaar, met als doel veiligere en schonere binnensteden.

Organen ‘vrij’ beschikbaar

(Stel) je bent donor. Zou jij zelf willen kiezen aan wie je je organen afstaat? Meer dan 13.000 mensen gaven hun antwoord. ‘Nee’, is met 66 procent de meest gekozen optie. 34 procent heeft wel graag zelf de keuze.

Stopt met knallen

Het is dé discussie van de aankomende jaarwisseling: het vuurwerkverbod. Niet verrassend, als we het resultaat van de poll over dit onderwerp bekijken. Van de 1.884 mensen vindt 64 procent dat het particulieren best verboden mag worden om vuurwerk af te steken. 35 procent is het daar niet mee eens. Bekijk in welke steden al een (gedeeltelijk) vuurwerkverbod is afgekondigd.

Zorgverzekering: overstappen of laten?

Het kan je een hoop geld besparen om over te stappen van zorgverzekeraar. Of misschien heb je met een andere polis wel veel meer keuzevrijheid… Vergelijk jij polissen, nu het weer overstaptijd is? Een nipte meerderheid (47%) doet dat wel, op de voet gevolgd door de groep die alles zonder vergelijking bij het oude laat (43%). Een op de 10 mensen zegt het nog niet te weten. De poll werd door bijna 5.500 mensen ingevuld. Meer weten over het oerwoud van de zorgpolissen?

Doe mee

Bekijk de poll die nu op jouw persoonlijke Testpanel-pagina staat. Als je nog niet ingelogd bent, moet je dat eerst doen. Ben je nog geen lid van het Radar Testpanel, maar wil jij wel je mening mee laten tellen in onze onderzoeken? Meld je aan.

Ook interessant