toggle menu

Meerderheid voor 30 kilometer per uur in bebouwde kom

Meerderheid voor 30 kilometer per uur in bebouwde kom

Maximaal 30 kilometer per uur (km/u) in de bebouwde kom? 48% van de pollrespondenten vindt dat geen goed idee. 36% is voor. Nog eens 16 procent is voor, maar wél onder voorwaarden.

2647 mensen vulden de poll in.

'Eerst bestaande regels goed handhaven'

Onder welke voorwaarden zou het limiet ingevoerd moeten worden? Een respondent laat weten: 'Alleen bij drukke punten, niet op brede, overzichtelijke wegen in de bebouwde kom', en een ander 'alleen als er een school is'. En weer een ander schrijft ons: 'Dan moet het gedrag van de brommers en elektrische fietsen ook worden aangepast.' Enkele pollrespondenten laten ons juist weten dat niet de regels moeten worden aangepast, maar dat er beter gehandhaafd moet worden. 'Er is al voldoende geregeld op dit gebied. Handhaven van de bestaande regel(s) zou (en is) veel effectiever!'

Lees ook: Dit is wat er bedoeld wordt met deze bijzondere verkeerssituaties

Lees ook: Ben je nog bij met de verkeersregels? Dit veranderde er in de afgelopen jaren

Meer (zwaar)gewonden

De RAI Vereniging wil dat 30 km/u de nieuwe snelheidsnorm wordt binnen de bebouwde kom, dat zei de vereniging afgelopen maand. Volgens de belangenorganisatie is het nodig om het aantal slachtoffers in het verkeer terug te dringen. Het aantal dodelijke slachtoffers is op een 50-km/u-weg in de bebouwde kom gedaald maar volgens de RAI Vereniging is dat nog niet voldoende. Het aantal (zwaar)gewonden neemt juist toe.

Lees ook: RAI Vereniging wil snelheidsnorm bebouwde kom verlagen naar 30 km/uur

Ook je mening geven? Word lid!

Word lid van het Radar Testpanel en deel ook je ervaring, of geef je mening. Meld je dan nu aan: we leggen je dan behalve pollvragen ook vragenlijsten voor. Bijvoorbeeld over onderwerpen in de uitzending van Radar. Aanmelden kan hier.

Ook interessant