toggle menu

Mobieltjesverbod op school? Goed plan, vindt meerderheid

Mobieltjesverbod op school? Goed plan, vindt meerderheid

98% van de respondenten is voor een mobieltjesverbod op school. 22% daarvan vindt zo'n verbanning alleen nodig tijdens de lesuren, en 11% is weliswaar voor een verbod, maar denkt dat zo'n regel lastig te handhaven is. 1187 mensen vulden de poll in.

Franse scholieren mogen geen mobiele telefoons meer gebruiken op school. De mobieltjes waren al niet toegestaan tijdens lesuren, maar het verbod werd dit jaar uitgebreid naar pauzes en tussenuren.

Volgens de minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer spelen kinderen niet meer in de pauzes. 'Ze zitten alleen maar op hun smartphones te kijken. Dat is vanuit onderwijsperspectief een probleem.'

'Leer kinderen met een mobieltje omgaan'

Op Twitter stelde Radar dezelfde vraag, gebruikers lijken daar meer te voelen voor heldere regels.  @WHvanMourik schrijft: 'Basisonderwijs: Nee, niet verbieden. Daar leren ze niks van. Leer kinderen ermee om te gaan. Geef het een plek. (Niet elke dag)' En: 'Kinderen dienen bereikbaar te zijn van en naar school. In de kluisjes moet geen problemen opleveren?, vindt @Mutlu2010.

Ook je mening delen?
Wil jij ook je mening delen? Dat kan via de poll van het Radar Testpanel. Je kunt je voor het testpanel inschrijven via deze intake-enquête. Meedoen is gratis, en je wordt dan ook uitgenodigd voor de onderzoeken van Radar.

Bron: Radar / Nu.nl

Ook interessant