toggle menu

'Valentijn is commerciële onzin'

'Valentijn is commerciële onzin'

Polluitslag

Valentijn, dat is onzin. Dat vindt bijna drie kwart van de ruim 700 pollrespondenten. Zij geven dan ook geen cadeaus aankomende zondag, 14 februari.

Tegenover de 73 procent die valentijn onzin vindt, staat 16 procent die juist wel een cadeau, bloemen, kaartje of uitje geven aan hun geliefde: 'Leuk toch!'. Nog eens 3 procent trakteert op iets wat geen extra geld kost. Een kleine 1 procent doet alleen aan valentijn 'omdat het van me verwacht wordt'.

'365 dagen in een jaar'

Terug naar de groep die het maar niets vindt. Op Twitter komt vooral het commerciële element naar voren: 'een Amerikaans, commercieel feest' zegt @marianne_oets, en @JoyceJennifer32 vindt het 'geldtrekkerij, heel die valentijn'. @Schildnijhuis krijgt 'veel liever 'spontaan' een, betaalbaar, bos bloemen-bonbons-kadootjes'. Zo denkt @flipje1968 er ook over: 'Je hebt 365 dagen in een jaar om te zeggen dat je iemand graag mag..'

Naast de overtuigde boycotters is er ook nog een groep van 8 procent die aangeeft niet aan valentijn te doen, maar dan vooral omdat zij niet zouden weten aan wie ze iets cadeau moesten geven.

Ook interessant