toggle menu

Veel werkenden willen zich laten omscholen

Veel werkenden willen zich laten omscholen

De meeste mensen van het Testpanel zijn tevreden met hun werkzaamheden. Toch wil ruim de helft zich in de toekomst best laten omscholen. Dat blijkt uit een enquête van het magazine Radar+.

Ruim 85 procent van de ondervraagden is tevreden met zijn of haar werk. Bijna hetzelfde aantal mensen vindt dat ze werk doen dat bij hun opleidingsniveau en ambities past.

Meer loon

Ondanks dat de meeste mensen tevreden zijn met hun werkzaamheden, hebben ze wel aanmerkingen op het loon. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt namelijk dat ze niet genoeg verdienen. Desondanks wil toch meer dan 54 procent wel loon inleveren als ze daarvoor hun droombaan kunnen krijgen.

Respondenten zijn over het algemeen tevreden met hun opleiding. 40 procent geeft echter aan dat zij liever een andere studie had gekozen, en 44 procent wilde nog wel verder leren.

Wel omscholen en bijscholen

Meer dan de helft (55%) van de mensen wil zich best in de toekomst laten omscholen. Over bijscholen zijn de respondenten nog positiever: bijna 70 procent zou later nog wel wat willen leren over het vak dat ze al uitoefenen.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant