Voedingsetiket vaak gelezen

Voedingsetiket vaak gelezen

Polluitslag

Kleine lettertjes, onbegrijpelijke afkortingen en abstracte cijfers. Het gemiddelde voedingsetiket is niet heel toegankelijk. Toch raadpleegt zo'n driekwart van de respondenten weleens het etiket, alvorens een product aan te schaffen. Dit blijkt uit een poll onder het Radar Testpanel.

782 mensen beantwoordden de vraag of zij het etiket lezen voordat ze een voedingsproduct kopen. Daarvan zegt 38 procent dat soms te doen. 39 procent doet is zelfs meestal. Samen goed voor 77 procent, tegenover de 23 procent die het etiket (bijna) nooit leest.

Aangescherpte regels

Het is dus geen overbodige luxe dat de regels voor etiketten zijn aangescherpt. Sinds een maand (13 december 2014) schrijven nieuwe, Europese regels voor dat de voedingsinformatie bijvoorbeeld in een minimale lettergrootte wordt weergegeven. Een sprong vooruit, al zijn er genoeg partijen die de regels nog niet streng genoeg vinden.

Nieuwe poll

Benieuwd naar de poll die nu op www.radartestpanel.nl staat? Deze staat op je persoonlijke pagina. Ben je nog geen lid van het Radar Testpanel, maar wil jij wel je mening mee laten tellen via onze onderzoeken? Meld je aan.

Ook interessant