toggle menu

Voornemens voor 2019 vooral gericht op eigen gezondheid en portemonnee

Voornemens voor 2019 vooral gericht op eigen gezondheid en portemonnee

Meer mensen hebben dit jaar goede voornemens gemaakt. Gezonder leven en geld besparen zijn ten opzichte van vorig jaar in populariteit gestegen; tijd inruimen voor jezelf en meer goed voor anderen, dat zijn juist minder mensen van plan.

Polluitslag.

1 januari is níet het moment om aan je goede voornemens te beginnen. Slaaptekort, eventueel alcoholgebruik en het feit dat 1 januari een officiële vrije dag is, maakt bijvoorbeeld het voornemen om naar de (gesloten) sportschool te gaan net iets te uitdagend. Met het risico op ‘laat ook maar’ van dien. Vandaag, 2 januari, is je dag.

Althans, het is de dag voor een ruime helft van de mensen, afgaande op de poll die door 552 mensen is ingevuld. 55 procent heeft goede voornemens gemaakt, dat is net iets meer dan de 51 procent van vorig jaar. 45 procent doet niet aan goede voornemens.

Quote
Waarom niet gewoon doen als het speelt. Maw waarom op n bepaalde datum?
@ConnySnijders op Twitter

In de top 3 goede voornemens zit ten opzichte van vorig jaar ook een kleine verschuiving: meer mensen willen geld besparen, en net iets minder mensen willen meer tijd voor hunzelf/hobby’s inruimen. Gezonder leven stond vorig jaar al bovenaan, maar is voor nog meer mensen een goed voornemen geworden: van 27 procent in 2018 naar 30 procent in 2019.

Top 3 goede voornemens 2019

  1. 30% - Gezonder leven (2018: 27%)
  2. 22,1% - Geld besparen (2018: 18%)
  3. 21,6% - Meer tijd voor mezelf/hobby’s (2018: 24%)

Meer doen voor anderen minder populair voornemen

Op de vierde plek staat meer tijd besteden aan vrienden en familie, 16 procent is dat van plan, 1 procentje meer dan vorig jaar. Meer doen voor anderen is juist in populariteit gedaald: vorig jaar was 9 procent dat van plan, dit jaar is dat 7 procent. Een even grote groep is van plan om in 2019 de administratie op orde te krijgen. Tot slot wil, net als vorig jaar, 3 procent juist méér geld uitgeven of te investeren.

Goede voornemens volhouden: lees deze tips

Om je een handje op weg te helpen, geven we je wat links naar handige informatie.

Gezonder leven hoeft niet hand in hand te gaan met gojibessen. Lees meer over deze échte superfoods, zoals noten, eieren en felgekleurde groenten. Helemaal niet ingewikkeld, wel gelijk een stuk gezonder. Wil je overgaan op een maaltijdbox, bekijk dan eerst de maaltijdbox-test in onze uitzending. En als je echt gezonder wil leven, lees dan ook even dit artikel: Is alcohol echt zó slecht?

Wil je meer gaan sporten? Vergeet niet dat je mentale conditie net zo belangrijk is als je fysieke conditie – in onze radio-uitzending vertellen we je hier meer over. In het kader van meer tijd voor jezelf en je hobby’s uittrekken: let vooral op een goede balans tussen werk en privé, iets wat door de smartphone vaak scheef loopt. Wil jij sowieso je telefoon wat vaker terzijde leggen, lees dan onze tips.

Geld besparen lukt het best als je inzicht hebt in je inkomsten en uitgaven. Het is dus raadzaam om je administratie op orde te brengen, Radar helpt je bij het budgetteren met deze tips. Wil je direct beginnen? Lees dan deze vier praktische tips om geld te besparen.

Wil je zowel meer tijd besteden aan vrienden en familie als je administratie op orde krijgen? Lees dan hoe je ruzie over geld kunt voorkomen. Het nieuwe jaar is een mooi moment samen te gaan zitten om orde te scheppen en afspraken te maken.

Wie iets goed wil doen voor anderen, hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Kijk bijvoorbeeld op welke keurmerken je kunt letten.

Ook je mening delen?

Iedereen kan meedoen met de polls van Radar. We kondigen deze aan via onze nieuwsbrief, je kunt je er gratis voor inschrijven. Wil je vaker je mening en ervaringen mee laten tellen? Je kunt ook (eveneens gratis) lid worden van het Radar Testpanel. Je krijgt dan ongeveer 2x per maand een uitnodiging om mee te doen aan een onderzoek. Lees meer over het Radar Testpanel of meld je aan via de intake-vragenlijst.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant