Weg met het plastic rietje, vindt 59 procent

Weg met het plastic rietje, vindt 59 procent

59 procent van de pollrespondenten vindt dat het plastic drinkrietje in de ban moet. 28 procent stelt juist dat het rietje moet blijven en 13 procent maakt het niet uit. 619 Testpanelleden vulden de poll in.

De Britse regering maakte in april bekend het plastic rietje te willen verbieden. Premier Theresa May zei over het plan: 'Samen kunnen we een echte verandering bewerkstelligen, zodat toekomstige generaties kunnen genieten van een natuurlijke omgeving die gezonder is dan nu het geval is'.

Lees ook: Britten doen plastic rietje in de ban

'Recyclen en klaar'

Een goed initiatief voor Nederland? Luna R, @mooniekje08, schrijft op Twitter: 'Plastic moet sowieso uit ons systeem waar 't kan!' En Lise Plug, @PleccentricLisa reageert: 'Gooien de plastic in de juiste kliko. Recycle! Klaar.'

Marijke Zegers, @marijke0201, laat weten: 'Je hebt ook rietjes die gereinigd kunnen worden. Maar gewone plastic rietjes mogen wat mij betreft verdwijnen voor consumptie-doeleinden. Voor medische doeleinden moeten er altijd opties te vinden zijn.'

Deel ook je mening!

Wil jij ook je mening delen? Dat kan via de poll van het Radar Testpanel. Je kunt je voor het testpanel inschrijven via deze intake-enquête. Meedoen is gratis, en je wordt dan ook uitgenodigd voor de onderzoeken van Radar.

Ook interessant