toggle menu

Weinig vertrouwen in bitcoin

Weinig vertrouwen in bitcoin

Polluitslag.

'Bitcoins? Ik vertrouw het niet', zegt een meerderheid van ruim 430 pollrespondenten. 1 op de 6 weet überhaupt niet wat bitcoins zijn.

Het is nog maar de vraag of de overige 84 procent wel een definitie weet te geven van het betaalmiddel. Er komen geen munten of briefjes aan te pas: alles gebeurt elektronisch. De 'munt' is een stuk code, je portemonnee een 'wallet bestand' en je rekening een bitcoinadres. Lees meer in het artikel: Bitcoins, wat zijn dat eigenlijk?

Niet zo anoniem

De bitcoin is dus niet tastbaar. Daarnaast is het concept vrij nieuw, en dus relatief onbekend. Allemaal redenen die het verklaarbaar maken dat mensen het betaalmiddel niet vertrouwen. Dat de bitcoin geassocieerd wordt met criminele activiteiten helpt natuurlijk ook niet mee – al is gebleken dat de bitcoin niet net zo anoniem is als contant geld.

Bij weinigen in gebruik

47 procent van de respondenten, de grootste groep, zegt de bitcoin niet te vertrouwen. Voor de 16 procent die niet weet wat bitcoins zijn, spreekt het voor zich dat ze ze niet in gebruik hebben. Nog eens een groep van 32 procent geeft aan wel te weten wat bitcoins zijn, maar ze simpelweg niet te gebruiken. Dan blijft er 1 persoon over, op de ruim 430 respondenten, die aangeeft wél bitcoins te gebruiken.

Nieuwe poll

Benieuwd naar de poll die nu openstaat? Vul 'm hier in. Ben je nog geen lid van het Radar Testpanel, maar wil jij wel je mening mee laten tellen via onze onderzoeken, meld je dan gratis aan.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant