WK-acties in supermarkten? Ruime meerderheid vindt dat het anders moet

WK-acties in supermarkten? Ruime meerderheid vindt dat het anders moet

Veel supermarkten schrappen hun WK-actie of komen met een aangepaste versie vanwege de schendingen van mensenrechten in Qatar. We vroegen in een poll: vind jij het een goede zaak dat de supermarkten WK-acties schrappen of aanpassen?

Van de 1591 respondenten vindt het overgrote deel (82%) dat supermarkten hun WK-acties moeten schrappen of aanpassen. Een op de elf mensen (9%) is het daar niet mee eens en stelt dat aanpassen of schrappen niet nodig is. Een vergelijkbare groep heeft geen uitgesproken mening over deze kwestie.
 

Acties schrappen

Van de mensen die tegen de WK-acties zijn geven veel mensen aan dat het WK sowieso niet in Qatar gehouden zou moeten worden. Sommigen vinden dat het Nederlands Elftal helemaal niet zou moeten deelnemen of dat het toernooi helemaal niet getoond moet worden op de Nederlandse televisie. Dat supermarkten hogere winst proberen te behalen door middel van WK-acties valt niet in goede aarde:

Quote
Winkels moeten het goede voorbeeld geven wegens hun publieke functie.
Poll deelnemer
Quote
Het is ongepast om reclameacties te voeren door de supermarkten, wetende dat er doden zijn gevallen tijdens de bouw van alle WK-faciliteiten en dat de mensenrechten in Qatar met voeten getreden worden!
Poll deelnemer

Kleur in donkere tijden

Voor anderen biedt een WK-voetbal juist plezier en wordt het verschil niet gemaakt door eventuele acties van supermarkten:

Quote
Van mij mogen er gewoon acties en wat kleur in deze donkere tijden. Als we wat hadden willen doen tegen het WK had dat dan gedaan bij toekenning
Poll deelnemer

Zonde van het geld

De gedachte dat een eventuele actie bij een supermarkt geen verschil maakt, delen meerdere mensen. Sommigen hebben een hekel aan voetbal en anderen zeggen dat al dat oranje promotiemateriaal toch maar troep en vervuiling is:

Quote
Wel of geen WK-acties van supermarkten: het helpt de wereld niet te verbeteren.
Poll deelnemer
Quote
Ik hou totaal niet van voetbal. En acties schrappen? Ach, dat deden we ook niet toen de spelen in China waren, dus waarom nu wel? Ik vind het sowieso zonde geld van al die WK-troep.
Poll deelnemer
Radar Testpanel

Geef jij graag jouw mening? Of deel je graag een ervaring? Meld je dan ook aan voor het Radar Testpanel: een groep van ruim 75.000 consumenten die we regelmatig om hun ervaringen vragen. Meld je aan, dan tellen jouw ervaringen voortaan ook mee! Start de intake-vragenlijst

Ook interessant