Radar

toggle menu

Zelfrijdende taxi liefst mét chauffeur

Zelfrijdende taxi liefst mét chauffeur

Polluitslag.

Mensen willen best in een zelfrijdende taxi stappen, maar in de meeste gevallen alleen als er iemand bij zit om in te grijpen, mocht dat nodig zijn.

De eerste zelfrijdende taxi's zijn een feit. Eind augustus gingen de eerste zelfsturende wagens de weg op in Singapore. Sinds gisteren rijden ze ook rond in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Bij deze proeven – want dat zijn het nog – rijden wel mensen mee om in te grijpen als dat nodig is.

Met 'chauffeur'

In Nederland hoef je voorlopig nog geen autonoom rijdende taxi's te verwachten – al staan de pollrespondenten er niet per definitie negatief tegenover. 6 op de 10 zou best in een zelfrijdende taxi stappen, maar voor de overgrote meerderheid geldt wel dat ze dat alléén zouden doen als er iemand achter het stuur zit om eventueel in te grijpen. Van de in totaal 264 pollrespondenten zou 18 procent instappen in een verder lege auto. 40 procent zou het überhaupt niet doen, met of zonder meerijdende 'chauffeur'.

Doe ook mee met de poll

Geef ook je mening via de poll van het Radar Testpanel. Ben je al lid, dan vind je de nieuwe poll op de Testpanel-pagina. Ben je dat nog niet, schrijf je dan (gratis) in als Testpanellid via deze vragenlijst.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant