Radar

toggle menu

Reactie: Bayer

Naar aanleiding van de uitzending van Radar op 7 maart 2016, over klachten na sterilisatie met Essure, heeft fabrikant Bayer de onderstaande reactie gegeven.

'De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft vandaag actiepunten voor de permanente anticonceptiemethode Essure® bekend gemaakt. Dit volgt op een bijeenkomst van het Obstetrics and Gynecology Devices Panel van het Medical Devices Advisory Committee op 24 september 2015. De FDA maakte acties bekend, waaronder het verzamelen van aanvullende data en stelde aanpassingen van het Essure-label voor. Essure® is een belangrijke niet-operatieve permanente anticonceptiemethode met een positief baten-risicoprofiel. Bayer zal blijven samenwerken met de FDA om maatregelen uit te voeren die het voortgezette veilige, effectieve en juiste gebruik van Essure® ondersteunen.

De veiligheid van de patiënt en het juiste gebruik van Essure® zijn onze hoogste prioriteiten. De keuze van een vrouw voor een anticonceptiemethode is zeer belangrijk en persoonlijk. Bayer is toegewijd om artsen met middelen en informatie te helpen bij de counseling van vrouwen met betrekking tot Essure®.

Geen enkele vorm van anticonceptie is zonder risico en geschikt voor iedere vrouw. Vrouwen dienen hun zorgverleners te raadplegen voordat zij een anticonceptiemethode kiezen, zodat ze volledig begrijpen wat de risico's zijn en kunnen bepalen welke keuze het best bij hun behoefte aansluit. Ook is het van belang dat vrouwen deze dialoog voortzetten wanneer ze zich zorgen maken of vragen hebben over een product of procedure.

We zetten ons sinds lange tijd in voor de gezondheid van vrouwen en we zijn dan ook van mening dat het belangrijk is dat vrouwen toegang hebben tot een breed scala aan anticonceptiemethoden. Permanente anticonceptie is de op een na meest gebruikte vorm van anticonceptie door vrouwen in de Verenigde Staten(1) en de meest toegepaste anticonceptiemethode wereldwijd(2).'


(1) Guttmacher Institute (2015), Fact Sheet: Contraceptive Use in the United States. Available at: www.guttmacher.org/pubs/fb_contr_use.html. Last accessed 18 February 2016.
(2) United Nations (2013),World Contraceptive Patterns. Available at: www.un.org/en/development/desa/population/publications/pdf/family/worldContraceptivePatternsWallChart2013.pdf. Last accessed 18 February 2016.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant