Radar

toggle menu

Reactie: SNS Verzekeringen en Reaal

De reactie namens SNS Verzekeringen en Reaal (de bank en verzekeraar zijn gesplitst maar hebben een samenwerkingsovereenkomst) naar aanleiding van de uitzending van Radar over schadeverzekeringen.

'Wij geven geen reactie op individuele zaken, maar willen wel graag iets zeggen over het gebruik van contra-experts door verzekerden. Wij zijn veelvuldig in gesprek geweest met de verzekerden, kennelijk is daar nog onvrede, daar gaan wij op handelen.

Bij alle schadezaken geven wij de mogelijkheid tot het inhuren van een contra-expert proactief mee aan de verzekerde. Bij grote schadezaken benadrukken wij dit zelfs extra, omdat dit, zo is onze ervaring, tot een spoedige afwikkeling leidt. SNS Verzekeringen hanteert geen maximering van de kosten bij de inhuur van een contra-expert. Reaal hanteert weliswaar een maximering, maar deze is gelijk aan de marktconforme kosten die wij zelf maken voor de inhuur van een (extra) expert. Wij herkennen ons daarmee niet in het beeld dat in het programma wordt opgeroepen.

Indien de afwikkeling van een schadezaak langer duurt, dan komt dit meestal omdat wij alleen de schade kunnen vergoeden die het gevolg is van de gebeurtenis zelf. Daar kan wel eens discussie over ontstaan. Wij zijn het aan al onze verzekerden, met én zonder schade, verplicht om iedere zaak secuur en fair af te handelen. En dat doen wij dus ook.'

Lees ook

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant