Cholesterol

Cholesterol

Cholesterol: Hoe lager, hoe beter?

Hoe lager je cholesterol, hoe beter. Maar is dat wel zo? Antoinette Hertsenberg gaat voor een Radar Extra-tweeluik op zoek naar de waarheid achter cholesterolverlagers. Wat is de rol van de farmaceutische industrie in wetenschappelijk onderzoek naar de medicijnen? En: is het wel echt 'the lower, the better'?

Voor Radar Extra speekt Antoinette onder meer met arts-epidemioloog Dick Bijl, internist-endocrinoloog Hanno Pijl, cardioloog Leonard Hofstra, huisarts Tamara de Weijer, gezondsheidscoach en cardioloog in opleiding Remko Kuipers, verouderingswetenschapper David van Bodegom en verschillende patiënten.

In deel 2 laat Antoinette zien hoe je met een verandering in leefstijl je cholesterolwaarden mogelijk kunt beïnvloeden. Biedt dit een alternatief voor de bestaande medicatie?

Radar Extra is te zien op maandag 13 mei en maandag 20 mei om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1. 

Liever lezen over de documentaire (deel 1) over cholesterol(verlagers)?

Ga naar: Radar Extra: Cholesterol: Hoe lager, hoe beter?

Meld je aan voor de eenmalige nieuwsbrief over cholesterol en blijf op de hoogte

Meer video's kijken

Je kunt ook de animaties: wat gebeurt er bij een hartaanval? En: de markt van statines terugkijken. En lees of kijk de uitgebreide uitleg over een relatief of absoluut risico bij statine-onderzoek.

En ga naar de overzichtspagina 'Video's' voor meer.

Ben jij door de Radar Extra aan het denken gezet? Stop / minder nooit zomaar met cholesterolverlagers of andere medicijnen, overleg altijd met je arts!