toggle menu
Cholesterol

Cholesterol

Cholesterol: Zelf aan de slag

Antoinette Hertsenberg volgt in het tweede deel van Radar Extra mensen met een hoog cholesterol die hun voedingspatroon onder de loep nemen. Drie mensen passen onder supervisie van huisarts Tamara de Weijer hun voedingspatroon aan. Al na vier weken daalt hun 'slechte' cholesterol.

Door de bijwerkingen van cholesterolverlagers hebben steeds meer mensen weerstand tegen hun medicatie. Zij passen in de plaats daarvan hun leefstijl aan en gaan gezonder eten en meer bewegen.

Let op!

Overleg met je arts voor je stopt of mindert met medicijnen. Stap ook nooit zonder overleg met je dokter over op een ander middel.

Daarnaast neemt Antoinette een aantal voedingspatronen onder de loep en laat ze zien welke laagdrempelige initiatieven er zijn in Nederland op het gebied van bewegen.

Liever lezen? Op deze pagina lees je meer over de uitzending over cholesterol en je leefstijl.

Wil je weten wat je zelf kunt doen? Ga naar deze pagina voor meer informatie over de diëten die in de uitzending worden besproken.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over cholesterol? Download de Radarapp en volg het onderwerp cholesterol door op het plusje te klikken. Meld je ook aan voor de eenmalige nieuwsbrief over cholesterol met alles over de uitzending (inclusief tips en extra video's).

Radar Extra deel 1: Cholesterol: Hoe lager, hoe beter?

In deel 1 van Radar Extra over cholesterol(verlagers) gaat Antoinette Hertsenberg op zoek naar antwoorden op vragen over de werkzaamheid van cholesterolverlagers, waaronder statines.  Deze medicijnen worden door meer dan 2 miljoen mensen geslikt in Nederland. Je kunt de uitzending: Cholesterol: Hoe lager, hoe beter? online terugkijken.

Meer over: