Corendon-vakantiegangers die reis op 23 maart hebben geannuleerd, krijgen tóch voucher

Alle Corendon-boekingen die op 23 maart zijn geannuleerd vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, krijgen toch een voucher voor de aanbetaling. De eventueel gemaakte annuleringskosten worden niet ingehouden op de aanbetaling. Dit stelt Corendon na een verspreking van de klantenservice tegen Radar-verslaggever Fons Hendriks.

Tussen wal en schip

Linda de Veen nam contact op met Radar nadat zij haar meivakantie naar Turkije had geannuleerd vanwege het coronavirus, maar geen voucher kreeg van reisorganisatie Corendon. De Veen kreeg van de klantenservice te horen dat zij annuleringskosten van 15 procent moest betalen van de totale reissom, omdat het nog niet zeker was of de vakanties geschrapt zouden worden door Corendon. In Linda’s geval zou dat 600 euro zijn. Dit deed De Veen op 23 maart om 11.00 uur ’s ochtends. Diezelfde dag om 16.30 uur maakte Corendon bekend dat alle vakanties tot 1 juni geschrapt zouden worden en dat alle vakantiegangers een voucher kregen voor de aanbetaling en geen annuleringskosten hoefden te betalen. Linda was verbijsterd dat ze diezelfde dag nog een ander advies van de Corendon-klantenservice kreeg. Zij nam nogmaals contact op, maar kreeg nul op rekest. Linda heeft nu geen voucher voor de aanbetaling en is 600 euro armer.

Klantenservice verspreekt zich

Verslaggever Fons neemt contact op met de klantenservice en krijgt een behulpzame dame aan de lijn. Zij hoort het verhaal over Linda de Veen aan en wil intern overleggen wat Corendon met deze situatie aanmoet. Na enkele minuten komt de klantenservice-medewerkster met de boodschap dat een paar uur geleden intern is besloten om alle boekingen die op 23 maart zijn geannuleerd, de klanten toch een voucher aan te bieden voor de aanbetaling. Dus niet alleen Linda wordt hiermee geholpen, maar alle vakantiegangers die op 23 maart hun reis bij Corendon geannuleerd hebben vanwege de coronacrisis.

Corendon komt met andere regeling

Vervolgens neemt Fons Hendriks contact op met de persvoorlichter om de regeling bevestigd te krijgen. Deze reageert verbaasd en meldt dat de regeling enkel voor Linda de Veen is. Niet voor de andere vakantiegangers. Maar de woordvoerder zal met de directie overleggen en er later op terugkomen.

De volgende dag wordt bevestigd dat alle vakantiegangers die hun reis op 23 maart hebben geannuleerd wegens het coronavirus, een voucher kunnen krijgen voor de aanbetaling en dat er geen annuleringskosten ingehouden wordt.

Ook interessant