Internationaal modellenbureau maakt opnieuw slachtoffers

Fotoshoots op mooie stranden, verre reizen, modeshows, het glamourleven. Voor veel mensen is het een grote droom om model te worden. Er zijn online heel wat modellenbureau's te vinden die je daar graag bij helpen. Maar let goed op, niet alle bureaus doen wat ze beloven en zeker als ze inschrijfgeld vragen, moet je op je hoede zijn.

Dit ondervindt ook de 21-jarige Joey Hagemeijer. Hij besluit zich onlangs in te schrijven bij een modellenbureau. Na een korte zoektocht komt hij terecht op de website van het modellenbureau Prestige Modelmanagement. Hij stuurt zijn foto’s in en wacht af.

Goedgekeurd

Al snel krijgt Joey via de mail een reactie van het modellenbureau. Zijn inschrijving is goedgekeurd en het bureau wil  graag met hem werken. Joey moet 120 euro inschrijfgeld betalen en wordt opgenomen in het bestand.

Argwaan

Maar daar stopt ook ieder contact. Het blijft stil en Joey krijgt argwaan. Hij gaat op onderzoek uit en richt een facebookpagina op om andere mensen te vragen naar hun ervaringen met Prestige Modelmanagement. Al snel kreeg hij tientallen reacties, ook van mensen buiten Nederland. En na een paar weken krijgt Joey opeens wel een bericht van Prestige Modelmanagement. Geen opdracht, maar een dreigmail van de advocaat van Prestige Modelmanagement over zijn Facebookpagina.

Meerdere gedupeerden

Naast het verhaal van Joey komen bij Radar meer berichten binnen van gedupeerde modellen die zich hebben ingeschreven bij Prestige Modelmanagement. Ze hebben allemaal 120 euro inschrijfgeld betaald en niets meer gehoord. Reden genoeg voor verslaggever Fons Hendriks om op onderzoek te gaan in Radar Checkt.

Meer over:

Forumreacties (14)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 31-08-2020 14:46
  Radar kreeg berichten binnen van gedupeerde modellen die zich hebben ingeschreven bij Prestige Modelmanagement. Dit bureau belooft je te helpen bij een glansrijke modellencarrière, maar laat niets meer van zich horen vanaf het moment dat je inschrijfgeld hebt betaald. Reden genoeg voor verslaggever Fons Hendriks om op onderzoek te gaan in Radar Checkt.

  Kijk het item terug op onze website: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/documentaires/radar-checkt-in-quarantaine/radar-checkt-in-de-zomer/item/item/internationaal-modellenbureau-maakt-opnieuw-slachtoffers/
 • Z
  • ZeerPrivé
  • 31-08-2020 14:50
  Oh jee, straks loopt Fons rechtstreeks van Radar naar de catwalk. 😳 😁
 • S
  • Sijmons
  • 31-08-2020 19:32
  Hallo Fons

  Geestig .. zij reisde naar Wenen omdat ik daar toevallig die week heen moest half juni dit jaar.

  Ik melde me daar aan en betaalde ook.

  Mijn achterdocht was groot maar ben avonturier en vond het bedrag de moeite waard om te proberen en uit te zoeken.

  Ik spreek Duits en ga over een mandje weer naar Wenen ...

  Laten we kijken wat we kunnen doen samen

  Grt DIck sijmons
Alle reacties (14)

Ook interessant