toggle menu

Achteruitrijcamera werkt niet in z'n achteruit | Radar checkt

Glaszetter Eric Namink heeft in januari een nieuwe bus gekocht. Aangezien hij veel met een aanhanger rijdt, heeft hij een achteruitrijcamera laten installeren. Zonder camera heeft hij geen goed zicht als hij achteruit rijdt. Eric heeft hiervoor bij de aanschaf van de bus extra kosten gemaakt.

Helaas zijn de gemaakte kosten tot nu toe voor niks geweest, want de camera werkt niet goed. Hij doet het prima tijdens het rijden, maar zodra je de versnelling in z'n achteruit zet, stopt de camera en gaat het beeld op zwart.

Geen sjoege bij dealer

Al sinds zijn aankoop heeft Eric contact met het garagebedrijf om de camera te laten maken, maar tot nu toe zonder succes. Communicatie loopt naar zijn mening niet lekker. Hij krijgt steeds van de dealer te horen dat ze werken aan een oplossing, maar er gebeurt niks.

Radar ingeschakeld

Eric heeft er genoeg van en schakelt de hulp in van verslaggever Fons Hendriks. Fons belt met het garagebedrijf en vraagt wat er aan de hand is. De medewerker van de garage geeft aan dat de camera een achteruitrijspiegelfunctie heeft en inderdaad uitgaat als de bus achteruit rijdt. Een oplossing is er niet, zegt de medewerker.

Geen genoegen

In het boekje van Renault staat overigens dat het echt gaat om een achteruitrijcamera en niet om een achteruitrijspiegel. Dus daar neemt Fons geen genoegen mee. De garage gaat nog een keer kijken of er niet toch een manier gevonden kan worden.

Oplossing gevonden

En ja, een paar dagen later krijgt Eric een mail. Er is toch opeens een oplossing gevonden. Eric is blij. Hij mag de bus komen brengen voor reparatie. Eindelijk.

Ook een probleem?

Wilt u ook de hulp inroepen van Fons Hendriks, mail dan naar [email protected]

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant