toggle menu

A7 Logistics

A7 Logistics

's Ochtends om 07.00 uur ging ik met onze dochter van 3 naar het ziekenhuis. Ze kreeg weer buisjes. Iets wat ze al een keer eerder heeft gehad en ze zag er enorm tegen op. Zeker nu, nu papa ook nog eens heel veel kilometers verderop zit en er dus niet bij kan zijn. Hij zit namelijk in Mali.

Vanuit Mali heeft hij een beterschap cadeau via Greetz.nl geregeld. Na een indrukwekkend ziekenhuisbezoek ben ik met onze dochter terug naar huis gereden. Daar aangekomen vond ik twee papiertjes in de brievenbus: gemiste pakketjes. Ik kijk op het internet en kon de volgende dag aanvinken als eerstvolgende keuze. Dit was natuurlijk erg jammer, zeker omdat het iets is om op te vrolijken voor ons ziekenpatiëntje.

Ik heb gebeld met de bezorger, A7 Logistics, en het verhaal uitgelegd en gevraagd of ik echt tot morgen moest wachten, of dat ik het misschien ergens op kon halen... Gelijk op dat moment belde hij de chauffeur (ik kon het gesprek meeluisteren) en er werd gelijk afgesproken dat ze terug kwamen rijden om de pakketjes als nog te bezorgen!

En een kwartier later was hij er inderdaad! Twee pakketjes: een voor ons meisje en een voor onze zoon! De traantjes van de operatie verdwenen als sneeuw voor de zon na het openen van het pakketje en het zien van de grote ballon! Echt een service!!! Daarom verdient A7 Logistics een warme douche.

Inzender: Anne-Marie Bloembergen

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant