toggle menu

Alphabed

Alphabed

In mei 2016 hebben wij een compleet nieuw bed gekocht inclusief M-line matrassen. We lagen echt superlekker op het nieuwe bed, het enige probleem was dat ik heel veel transpireerde (mijn man had overigens nergens last van). Alphabed hanteert een slaapgarantie van 90 dagen dus in de hoop dat het nog beter zou worden en omdat ik zo heerlijk lag, heb ik me pas op het allerlaatste moment gemeld. Daarna diverse speciale hoezen van Alphabed gekregen om uit te proberen of het transpireren minder werd, maar helaas was dat niet het geval.

We hebben het daarna een tijdje laten zitten, maar ons na bijna een jaar toch weer gemeld bij Alphabed, omdat ik inmiddels zeker wist dat het hem niet ging worden met dit matras (ondanks dat hij superlekker lag). Alphabed ging overleggen met M-line maar helaas werd het matras niet meer teruggenomen door M-line.

Alphabed echter schonk mij een compleet nieuw 'ander' goed matras en heeft ons ook nog een extra 1-persoons tijk geschonken zodat we het M-line matras voor het bed van mijn zoon konden gebruiken. Dit alles geheel kosteloos. Het motto van Alpabed 'al mijn klanten liggen lekker' is dus ook echt waar. Ze hebben heel erg hun best gedaan. Wij hopen zeker dat dit de warme douche waard is.

Gerelateerd

Inzender: Marty en Sabine van Dijck

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant