toggle menu

Garage Gijsberts

Politie en verzekeraars adviseren elektronische autosleutels op te bergen in een metalen omhulsel. Bij een weekje in een bungalowpark vergeten we ons kistje, dus zoeken we een alternatief: de combi-oven. De volgende morgen krijgen we met geen van beide sleutels de auto nog open. De ANWB-Wegenwacht vertelt ons dat zelfs al bij het openen en sluiten de magnetron een kleine hoeveelheid microgolven afgeeft. Die zijn funest voor de chip in de sleutels. Later bevestigen andere deskundigen dit verhaal. Gelukkig kan het deurslot handmatig open. Echter onmiddellijk gaat het alarm af en houdt niet meer op. De rust in het park wordt wreed verstoord. We bellen snel met onze garage en die adviseren deur dicht en afsluiten. Het lawaai stopt. Alleen rijden kan niet meer. De Wegenwacht laat ons (platina-lid) weten dat dit geen autopech is en dat ze ons niet kunnen helpen.

'We voelen ons in de steek gelaten'

We moeten ons wenden tot onze autoverzekering. Die weten niet onmiddellijk raad met het probleem. Er wordt ruggespraak gepleegd en er wordt teruggebeld. Uitkomst: er is sprake van 'merkelijke schuld' en dan heeft een beroep op de verzekering fikse bonus-malus gevolgen. In eerste instantie weten we niet wat dat is, 'merkelijke schuld', maar met wat zoeken komen we erachter dat dit hetzelfde is als roekeloosheid. Omdat de dichtstbijzijnde Volvo-garage geen nieuwe sleutel binnen vijf dagen kan toezeggen, biedt de verzekering aan om de auto te laten vervoeren naar onze eigen garage. Hoe wij zelf dan met al onze bagage thuis moeten komen, weet misschien de afdeling reisverzekering van dezelfde maatschappij. Ook die gaan in beraad en komen met het antwoord dat we geen recht hebben op vervangend vervoer. We voelen ons behoorlijk in de steek gelaten.

Lawaai

We nemen opnieuw contact op met onze eigen garage, Garage Gijsberts in Elst. Directeur Vincent Ras belooft ons dat hij op zoek gaat naar een oplossing. Vermoedelijk komt hij met een vrachtauto onze auto ophalen en brengt dan een andere auto mee. Dit zal in elk geval goedkoper zijn dat de verzekeringskosten. Een halve dag later belt hij terug. Hij heeft op zijn vrije zaterdag uitgeprobeerd of hij zelf ook kan wat normaliter het werk is van een specialist. Het lukte na een paar uur om bij een auto in de showroom op juiste plek in het computerprogramma te komen en daar de sleutelcode te veranderen. Hij belooft dat hij twee dagen later (maandag) naar ons toekomt om ter plekke een nieuwe sleutel te installeren. Hij waarschuwt dat dat mogelijk een half uur duurt waarbij het alarm blijft loeien. We nemen daarom contact op met de parkreceptie. We spreken af dat ik met een tekstvoorstel kom voor de bewoners van alle omliggende huisjes, wat dan door het parkmanagement verspreid zal worden. Een dag later blijkt dat niet nodig, veel gasten vertrekken maandagmorgen en in hetzelfde gebied begint maandagmorgen het hoveniersbedrijf weer met kettingzagen en bladblazers. Die zullen het alarm wel overstemmen.

Maandagmorgen arriveert onze redder in nood. Eerst heeft hij nog een medewerker op pad gestuurd naar een collega-garage die sleutels op voorraad heeft. Voor alle zekerheid heeft hij een reserveauto op de vrachtauto meegebracht. Onder luid protest van het autoalarm lukt het hem om de nieuwe sleutel in het computerprogramma te krijgen. We kunnen weer rijden! Na een kop koffie met wat lekkers vertrekt hij snel weer naar huis.

Natuurlijk ontvangen we voor de sleutel en het arbeidsloon een nota, maar zijn onderzoeksinspanningen en zijn snelle actie zijn in onze ogen uniek. Hij verdient een warme douche!

Tip: berg elektronische autosleutels op in een metalen box of kast! Dat kan bijvoorbeeld de koelkast zijn, maar NIET een combi-oven met magnetron!

Inzender: Jan Arts

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant