toggle menu

Herberg de Klomp

Het afgelopen weekend gingen we met 6 personen naar Herberg de Klomp in Vilsteren. Bij aankomst werden we warm onthaald, maar al snel bleek dat er iets fout was gegaan. We hadden naast een paar kamers, ook een studio geboekt. Minke volgt immunotherapie en moet 3x daags rusten en wil graag ook soms vaker even liggen. Een studio biedt mogelijkheden dat ze toch betrokken kan zijn bij de gesprekken, maar ook kan liggen. Nu dat niet bleek te kunnen (dubbele boeking), ging het personeel creatief te werk. Zo gastvrij, zo bijzonder!!!

Men ging ter plekke de dienstwoning die leeg stond, voor ons inrichten. Wat een gesjouw voor ons: tafel er in, ligbank er in, stoelen en ze maakten het gezellig. Zelfs zo dat men op de tweede dag een tafel had gedekt in vol ornaat: kaarsen aan, alles top. Men ging ons zelfs hier bedienen bij het diner: totaal uit de looprichting van het restaurantgebeuren werden wij als vips behandeld. Minke kon gewoon af en toe van tafel lopen, gaan rusten en er toch bij horen.

Zulke service hebben we nog nooit meegemaakt! Ruiterlijk werd een fout hersteld en wel op een koninklijke manier. Die gouden douche lijkt ons hier op zijn plaats.

Inzender: Wilma van de Veen

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant