toggle menu

Hotel aan Zee Noordwijk

Hotel aan Zee Noordwijk

Mijn man (43 jaar en levensgenieter) is ziek, erg ziek. Ondanks alles probeerde ik een hotelkamer te boeken in het hoogseizoen aan de kust. Dat viel niet mee.

Ik kwam terecht bij Hotel aan Zee in Noordwijk en heb met deze mensen gebeld en de situatie uitgelegd. Zij gaven aan hun best te doen het ons zo comfortabel mogelijk te maken.

Ik heb ook contact gezocht met Ambulancewens, een geweldige organisatie met enorm lieve bevlogen vrijwilligers gefinancierd door giften. Die heeft ons gehaald en gebracht.

Het hotel had niets te veel gezegd: We hadden een kamer met zeezicht, vlakbij de lift, het bed was opgehoogd en direct werd ons gezegd dat we 24 uur konden bellen wanneer we hulp nodig hadden. ’s Morgens stond er een mandje broodjes klaar met een gekookt eitje omdat het buffet voor mijn man niet zo toegankelijk was. Echt enorm fijn. We hadden echt het gevoel er even uit te zijn en konden de ellende voor eventjes vergeten. Toen we bij uitchecken wilden afrekenen gaf de eigenaar aan ons dit kado te willen doen. Hoe bijzonder is dat dus ik wil graag Jos en Fleur de Haas van Hotel aan zee in Noordwijk een hele hele Warme Douche geven.

Samen met de Stichting Ambulancewens hebben jullie ons iets gegeven waarvan we niet hadden gedacht dat dat nog zou kunnen en een herinnering gegeven die voor altijd in ons hart zit. Geweldig bedankt!!!

Noot van de redactie: Willeke laat aan Radar weten dat haar man Jasper inmiddels is overleden.

Inzender: Jasper en Willeke Wolters

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant