toggle menu

Jeannet Total Look

Mijn dochter kreeg tijdens het spelen een bunchem in haar haar. Het stukje speelgoed met ontelbaar weerhaakjes zat muurvast. De wanhoop was mij nabij en met een schaar in mijn hand, belde ik tegen sluitingstijd mijn kapper.

Ik mocht meteen langskomen.

Met oneindig veel geduld peuterde de kapster (Marie) het stukje speelgoed haartje voor haartje los. Tot grote opluchting van mijn dochter lukte dit na ruim 45 minuten!

Een alerte collega (Marieke) wist zich te herinneren dat we anders aanstaande zaterdag zouden komen om de puntjes bij te knippen. Zij stelde voor om, nu we er toch waren, meteen ook even te knippen zodat we zaterdag niet opnieuw hoefden te komen. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.

Na het knippen, föhnen èn het maken van een prachtige vlecht, met veel geduld en warme aandacht voor mijn dochters leed, besloot de eigenaresse dat we aan de kassa alleen het knippen af hoefden te rekenen (we hebben er ná sluitingstijd bijna anderhalf uur gezeten)!! Toen ik alle dames hartelijk bedankte, zeiden zij dat ze het 'de gewoonste zaak van de wereld' vonden.

Ik vind dat niet. Ik vind dat uitzonderlijke service en klantvriendelijkheid en wil hun daarom graag de warme douche geven.

Inzender: Krista Hollander

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant