toggle menu

Juwelo

Beluister hier het fragment uit de radio-uitzending

Op 8 november 2016 is onze oudste zoon Gino door een verkeersongeval om het leven gekomen. Voor zijn verjaardag op 8 april vroeg Gino een gouden ring. Die hebben wij toen besteld bij Juwelo. Van zijn spullen hebben wij alleen zijn beurs en deze ring van politie terug gekregen. Zijn kleding was weggegooid.

Als herinnering aan Gino hebben wij Juwelo benaderd om de betreffende ring voor zijn broers, zus, en vader te bestellen. Juwelo heeft de betreffende ring daarop (in viervoud) aan ons toegestuurd, zonder daar enige kosten voor in rekening te brengen. Nog los daarvan hebben wij ervaren dat een internetshop - zonder elkaar persoonlijk te kennen - ook een warm hart kan hebben, en betrokkenheid kan tonen. Juwelo is formeel gevestigd in Berlijn, maar heeft in ons land ook een webshop.

Wij dragen deze ring nu allemaal in herinnering aan onze Gino, die veel te jong (24 jaar) van dit leven afscheid moest nemen. Het gebaar van Juwelo heeft ons zo goed gedaan in deze bizar, zware tijd. Dit bedrijf verdient met recht een warme douche.

Gerelateerd

Inzender: Nino Pennino

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant