toggle menu

Landal De Lommerbergen

Samen met mijn man, dochter en kleinzoon genieten we van een weekendje weg in Landal De Lommerbergen. Plotseling krijgt mijn man ontzettende buikpijn. Toen we weer in onze bungalow waren hebben we meteen 112 gebeld.

In de tussentijd kwam de parkmanager Theo Goozman en een van de andere medewerkers aan in de bungalow om te kijken wat er aan de hand is. Zij schrikken ontzettend van mijn man en hoe mijn kleinzoon (5) er aan toe is. De kleine is erg overstuur en roept constant: 'Help nou, want mijn opa gaat dood.' Ook moet hij steeds overgeven van de spanning.

We horen de ambulance met sirene aankomen. Mijn man wordt meegenomen naar het ziekenhuis in Roermond. Aangekomen in het ziekenhuis bleek dat mijn kleinzoon het bijna bij het rechte eind had.

In het ziekenhuis constateerden ze dat mijn man een geperforeerde dikke darm heeft en er zo slecht aan toe is dat het inderdaad kantje boord is. Direct wordt hij geopereerd en heeft tien dagen verpleging als vooruitzicht.

In de tussentijd hebben de parkmedewerkers mijn kleinzoon enorm getroost. Maar dit is niet de reden waarom Landal Lommerbergen een Warme Douche verdient. We mogen namelijk kosteloos in het park blijven om dicht in de buurt van mijn man te blijven!

Inzender: M Jurgens

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant