toggle menu

MS Banden

Op donderdagmiddag op weg naar Weert ga nog even bij een winkel naar binnen, zie ik als ik terug loop naar de auto dat deze niet helemaal recht staat. Wat blijkt: mijn linker achterband is lek. Vanwege een schouderprobleem weet ik niet of ik de band zelf los krijg en kan vervangen door de reserveband. Dan maar even mijn man bellen of hij mij even komt helpen, wat blijkt ik heb mijn mobieltje thuis laten liggen.

Bij een poort waar ik geparkeerd sta staan twee mannen, ik vraag aan deze heren of ik tegen betaling gebruik mag maken van hun telefoon om mijn man te bellen, zodat hij mij kan helpen. Een van deze mannen, Samir, zegt: 'mevrouw, ik wil die band wel verwisselen'. Wat blijkt, ik sta bij een garage. Nou dit vind ik tof. Mijn auto wordt binnen gezet en Samir haalt mijn kapotte band eraf. Hier blijkt een schroef in te zitten. Hij zegt tegen mij: 'ik wil voor u de band ook wel plakken', nou dat is helemaal tof. Samir plakt mijn band en legt deze er weer op. Ik vraag aan hem wat de kosten zijn, hij zegt 'helemaal niets, ik heb dit voor u gedaan' en Samir geeft aan 'als wij dit niet meer voor elkaar over hebben zijn we niet goed bezig'.

Dit is dus een garage die dit geheel belangeloos voor mij heeft gedaan terwijl ik geen klant bij hun ben. Waar kom je dit nog tegen op vandaag! De volgende dag ben ik nog terug geweest met door mij zelf gebakken wafels als bedankje, dit is een kleinigheidje. Graag zou ik Samir van MS Banden voordragen voor de warme douche. Dit heeft hij toch wel verdiend.

Gerelateerd

Inzender: Tiny Mennen- Hoogmans

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant