toggle menu

Nedasco Verzekeringen

Ik had via het fiscusprogramma van werk een mooie nieuwe fiets gekocht. Deze parkeer ik op werk bij het ziekenhuis in een elektronisch en camera bewaakte fietsen stalling, dubbel slot. Je kunt alleen in de stalling komen met een werknemerspasje.

Hij bleek na een dienst ontvreemd te zijn. Er zijn opnames van de diefstal en de dader is op heterdaad betrapt, gearresteerd, voorgeleid en veroordeeld toen hij een derde poging waagde. Alles is vastgelegd bij de politie en op beeld.

De inboedelverzekering heeft wel een buitenverzekering, maar stelde dat de term diefstal onder vraag stond, dat er sprake moest zijn van inbraak en er dus braakschade moet zijn aan de stalling. Er is geen schade aan de stalling omdat de fietsendief achter iemand aan de stalling is binnen gekomen en de fiets via een illegale uitgang heeft meegenomen.

Er is dus sprake van 'insluiping' zoals dat heet, en geen inbraak. Ik vind het bijzonder onredelijk dat een diefstal die vastgelegd is op beeld en waarvoor de dief is veroordeeld, geen vergoeding krijgt omdat de Inboedel verzekering zich beroept op een slechte voorwaarde. Echt frustrerend; daar werk je dan hard voor.

Inzender: Daniëlle de Graaff

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant