toggle menu

Prominent Beneden-Leeuwen

Prominent Beneden-Leeuwen

Wij kochten 4 jaar terug bij Prominent 2 relaxstoelen met een garantie periode van 3 jaar. Wat is nu het probleem, na 4 jaar begon de leuning achterover te hangen omdat de rem niet goed meer werkten.

Wij zijn terug gegaan naar de winkel in Beneden-Leeuwen, en die heeft de klacht bij het hoofdkantoor neergelegd. Diezelfde avond werden we teruggebeld met de mededeling: 'We hebben slecht en goed nieuws'. Het slechte nieuws was dat de stoelen niet gerepareerd konden worden, het goede nieuws was dat we voor het volledige aankoopbedrag ( ondanks dat de garantie periode al een jaar verstreken was) nieuwe stoelen mochten uitkiezen.

Daarom ons verzoek de warme douche uit te reiken aan Prominent. Hieruit blijkt dat er toch nog goede ondernemers zijn met oog voor de klant, en een klacht op een zeer positieve manier weten op te lossen. Bij voorbaat onze dank. fam. de Groot te Kerkdriel.

Inzender: Familie De Groot

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant