toggle menu

Rabobank Borger-Westerbork-Klenckeland

Wij zijn zorgondernemers van Thomashuis Vledder. Omdat we er ook wel eens uit willen hadden we een reis geboekt. Helaas werd vlak voor ons vertrek een van onze bewoners zo ernstig ziek, dat we besloten niet te vertrekken. Toen we een beroep wilden doen op de reisverzekering bij Interpolis, ooit afgesloten via de Rabobank, bleek dat de polisvoorwaarden voor uitbetaling van een schade niet gelden bij ziekte van iemand die niet je familie is.

Beluister hier het fragment uit de radio-uitzending

Met onze bewoners hebben we wel een vergelijkbare band, de betrokkenheid is vergelijkbaar met die in een gewoon gezin. Contact gezocht met de eigen bank, waar deze constatering van voor onze situatie uitsluitende polisvoorwaarden werd bevestigd.

Ervan uitgaande dat we naar het gelde konden fluiten, was onze verrassing erg groot dat we door de Rabobank Borger-Westerbork-Klenckeland (mw. Karin Drager) werden gebeld met de mededeling dat de Rabobank bij wijze van coulance toch de reissom wilde vergoeden. Ze had via internet kennis genomen van ons werk en ons huis, ze meende dat er een gebaar gemaakt moest worden.

Onze dankbaarheid is groot. Banken komen vaak negatief in het nieuws, nu wordt er op die regel toch tenminste een hartverwarmende uitzondering gemaakt. Vandaar dat wij de Rabobank Borger- Westerbork-Klenckeland willen voordragen voor een warme douche.

Inzender: Alie en Lute Hulshof

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant