toggle menu

TPC Logistics

In verband met een reparatie aan mijn parketvloer moest mijn totale inboedel vier dagen het huis uit. Ik vroeg offertes aan bij twee bedrijven en kies voor de goedkoopste, die mij overigens is aanbevolen door een vriend uit Utrecht. De verhuizing moest plaats vinden op maandagochtend 5 februari en de spullen moeten worden teruggebracht op vrijdag 9 februari.

Roland van Beek van TPC Logistics heeft de situatie bekeken en met mij besproken. Na het ontvangen van de offerte en het hiermee akkoord gaan werden mij een week later, volgens afspraak, een stapel dozen geleverd. Op de betreffende maandagmorgen 5 februari waren de parketheren om 8:00 uur ter plekke en klaar om aan de klus te beginnen, maar de verhuizers lieten het afweten. Om 8:45 uur belde ik het mobiele nummer wat ik had en kreeg Roland aan de lijn. Ik vroeg verwonderd waar ze bleven. Waarop hij antwoordde: 'We hebben een afspraak voor maandagochtend 5 maart en brengen de spullen terug op vrijdag 9 maart en niet in februari'

Het bloed trok uit mijn hoofd, ik checkte meteen de correspondentie waarop telkens de maand maart werd vermeld. Ik had daar totaal overheen gelezen. Waanzinnig dom van me! Roland schrok ook, voelde zich schijnbaar ook heel schuldig, en heeft in nog geen uur tijd alles alsnog geregeld. Een vrachtwagen, een lift, mensen.....alles! Om 12:00 uur die maandag 5 februari was mijn huis leeg.

Jullie begrijpen dat ik heel gelukkig en een blij mens was en daarom TPC Logistics een MEGA warme douche toewens.

Inzender: Frans Rodenburg

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Ook interessant